Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες το επόμενο διήμερο δηλαδή Τρίτη και Τετάρτη. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι στις 16 Μαρτίου 2013 επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κρατών μελών της Ευρωζώνης για την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στην Δημοκρατία. Με στόχο τη διευκόλυνση της υλοποίησής της απόφασης αυτής, κρίθηκε αναγκαία η κήρυξη της 19ης και 20ης Μαρτίου 2013 ως τραπεζική αργία. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν θα διενεργούνται τραπεζικές συναλλαγές με το κοινό.

Από νωρίς το απόγευμα συνέρχονται όπως μας αναφέρθηκε τα διοικητικά συμβούλια και των τριών κυπριακών τραπεζών Κύπρου, Λαικής και Ελληνικής για να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μέχρι την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για επιβολή τέλους σταθερότητας στις καταθέσεις.

Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB Bank (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013 σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών.

Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου 2013 συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδας, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή.

Facebook Comments