Πιο εξειδικευμένες και πιο σαφείς προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, που θα έχουν ως βάση τη λίστα Βαρουφάκη, θα καταθέσει στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά τη μίνι-σύνοδο για την Ελλάδα που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σακελλαρίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πληρέστερος κατάλογος μεταρρυθμίσεων να περιλαμβάνει προτάσεις για μεγάλο εύρος ζητημάτων, κι όχι μόνο μέτρα που συνδέονται με τη φορολογική διοίκηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα μέτωπα της δημόσιας διοίκησης, της απονομής δικαιοσύνης και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Υπογράμμισε ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει υφεσιακά μέτρα ή μέτρα λιτότητας.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της μίνι-συνόδου, ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης. Σημείωσε πως υπήρξε απόλυτη δέσμευση από την πλευρά των εταίρων ότι δεν θα υπάρξει Grexit αλλά και πως διασφαλίστηκε πως δεν γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Αναφορικά με την κατάθεση των επίμαχων μεταρρυθμίσεων στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως θα έρθουν με τη μορφή μεμονωμένων νομοσχεδίων, κι όχι με τη μορφή πολυνομοσχεδίου.

Σχετικά, τέλος, με το θέμα της ρευστότητας του Δημοσίου, ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχτηκε μεν πως «υπάρχουν προφανώς προβλήματα», όμως τόνισε πως «αποδεικνύονται διαχειρίσιμα» και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «κανένας κίνδυνος» τόσο για την καταβολή μισθών και συντάξεων όσο και για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας.

Facebook Comments