Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διορία για να υποβάλει τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, η σχετική λίστα θα πρέπει να υποβληθεί «σχετικά σύντομα», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Κριστιάν Βιρτς, στον απόηχο της μίνι-συνόδου στις Βρυξέλλες και ενόψει της κ. Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διεθνών ανταποκριτών από τις Βρυξέλλες, υπάρχει ενδεχόμενο έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup για αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων την Παρασκευή.

Η κ. Βιρτς τόνισε πάντως πως δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην όλη διαδικασία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας πως πλέον επαφίεται στην ελληνική πλευρά να παρουσιάσει προτάσεις για την πρόοδο των διαβουλεύσεων.

Επαναβεβαίωσε πως βούληση του Βερολίνου είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, διευκρινίζοντας όμως πως η Αθήνα πρέπει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση της γερμανικής κυβέρνησης για τις πολεμικές επανορθώσεις.

Facebook Comments