Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία για τη ζωή του Μάικ Τάισον, τον οποίο θα υποδυθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου, Τζέιμι Φοξ.

Το 1980 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το Οργισμένο Είδωλο (Raging Bull), η ταινία που χάρισε το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.  Ένα αριστούργημα αφιερωμένο στον άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή, Τζέικ Λα Μότα. Το κορυφαίο πυγμαχικό φιλμ όλων των εποχών με την «υπογραφή» ενός ακόμη σπουδαίου του Χόλυγουντ, του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης και παραγωγός θ’ αναλάβει εκ νέου τη δημιουργία μιας πυγμαχικής ταινίας, που θα επικεντρώνεται στη ζωή του Μάικ Τάισον, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τζέιμι Φοξ σε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία.

Ο 47χρονος Αμερικανός ηθοποιός θα ενσαρκώσει έναν από τους γνωστότερους και πιο σύνθετους – ως προς τη φυσιογνωμία και τη φήμη τους – σύγχρονους αθλητές, σε μια κινηματογραφική βιογραφία που έγραψε ο σεναριογράφος του «Λύκου της Wall Street», Τέρενς Γουίντερ.

Ο  «Iron» Μάικ Τάισον αναδείχθηκε ως ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους πριν αποσυρθεί οριστικά από το άθλημα, το 2006.

Πρωταθλητής βαρέων βαρών και κατακτητής πολλών τίτλων, επικρίθηκε συχνά για τη βίαιη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός του ρινγκ, και έχει φυλακιστεί με κατηγορίες βιασμού, οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Μεγαλωμένος σε φτωχικές συνοικίες του Μπρούκλιν, όπου σε νεαρή ηλικία συμμετείχε σε συμμορίες, ο Τάισον τέθηκε υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση του εκπαιδευτή Κας Νταμάτο, ο οποίος είχε ήδη αναδείξει τους πρωταθλητές Φλόιντ Πάτερσον και Χοζέ Τόρες.

Facebook Comments