Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε «αδίστακτο δημαγωγό».

Βάσει των εξαγγελιών της κυβέρνησης, τα μέτρα θα καταβάλλονται επί τόπου αλλά οι όποιες ελαφρύνσεις θα είναι υπό προϋποθέσεις, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη ρητορική για αντισταθμιστικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Αυτά ήταν μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από λίγους μήνες, κάθε μέρα που περνά, ο στόχος να δανειστεί η χώρα από τις αγορές γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, με τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα να ελλοχεύει, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε λίγο καιρό θα ζητούν και επιπλέον μέτρα, προέβλεψε ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση είναι σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων που θέλουν χαμηλότερους φόρους και «λιγότερο κράτος», κατηγορώντας την συγκυβέρνηση για «κομματικό αίσχος» και διάλυση στην υγεία, πειραματισμούς στην παιδεία, ιδεοληψία στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία.

Σχολιάζοντας τη δέσμευση για πλεονάσματα 3,5%, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως η χώρα στερείται πολύτιμου δημοσιονομικού χώρου. «Καμία αλλαγή δεν προχωρά (…) απομακρυνόμαστε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και από τη θεσμική κανονικότητα», υπογράμμισε. «Η κρίση οφείλεται στις δικές μας αδυναμίες» και όχι στα υποτιθέμενα «κακόβουλα σχέδια» των ξένων, είπε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments