Η πιθανότητα μιας ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής από την RBA, αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το ΑΕΠ και τις οικονομικές προοπτικές. Ήδη, η RBA έχει υιοθετήσει κάποια αλλαγή στη ρητορική της καθώς ο κίνδυνος επιδείνωσης της οικονομίας, έχει περιοριστεί σημαντικά, σύμφωνα με την BofA Merrill.

Η εκτίμηση της RBA ότι το ΑΕΠ της Αυστραλίας θα σημειώσει άνοδο σε σχέση με την αδύναμη ένδειξη του τρίτου τριμήνου αποτελεί μια νέα παράμετρο. Πλέον, η BofA βλέπει την ανάπτυξη να κινείται πάνω από το μέσο όρο ενώ αναμένει και τον πληθωρισμό να κινηθεί εντός του στόχου, γρηγορότερα από τις εκτιμήσεις.

Η BofA εκτιμά ότι το Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2018, η RBA θα αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από τις μειώσεις που υπήρξαν το 2016. Ωστόσο, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στη ρητορική της RBA στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.

Ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από το στόχο της RBA και η αύξηση των μισθών παραμένει αδύναμη. Η BofA εκτιμά ότι ο πληθωρισμός δεν αναμένεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για την RBA ενώ και το νόμισμα πλέον θεωρείται ότι δεν είναι υπερτιμημένο.

Μια κίνηση ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής θα στηρίξεις το AUD/USD το 2018 αλλά πριν από αυτό, μια πτώση προς τα 0,7000 είναι αρκετά πιθανή λόγω του δυνατού δολαρίου και των αδύναμων κινεζικών macro.

 

Facebook Comments