Ένταση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σημειώνεται αυτή την ώρα, με τους αγρότες να επιτίθενται με μαγκούρες και γκλίτσες στις κλούβες και στις δυνάμεις των ΜΑΤ, προκαλώντας υλικές ζημιές, και τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η ένταση ξέσπασε όταν αγρότες από την Κρήτη, που είχαν φτάσει έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έπεσαν πάνω στο «τείχος» από κλούβες που είχε σχηματίσει η αστυνομία μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

Οι περίπου 1.000 αγρότες εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στις κλούβες. Λίγο αργότερα, εκδηλώθηκε και δεύτερο κύμα έντασης, όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 4 προσαγωγές.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παραμένουν κλειστοί.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και αφορολόγητο, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τα επίμαχα νομοσχέδια.

 

 

Ο πρόεδρος αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν κομματικές σημαίες για τη σημερινή διαμαρτυρία, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα.

«Αυτός που παράγει με τις νομοθεσίες που έχουνε κάνει διώκεται. Δημιούργησαν το ασφαλιστικό ως δεύτερο φορολογικό και όποιος παράγει από ένα σημείο και πάνω ανεβαίνει ο συντελεστής φορολόγησης και αυτό είναι εξοντωτικό για τους αγρότες» ανέφερε ο κ.Ιερωνυμάκης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η χώρα μας παράγει μόνο το 30% των διατροφικών αναγκών είτε σε κρέας είτε σε φυτικά προϊόντα και πλέον όλα εισάγονται. 

«Αντί να δημιουργούμε αγρότες παραγωγικούς, δημιουργούμε αγρότες του καναπέ που θέλουμε να παίρνουνε μόνο τις επιδοτήσεις και να ξεπουλήσουν τη γη τους» τόνισε ο πρόεδρος των αμπελουργών Κρήτης, ζητώντας ο πολιτικός κόσμος -όχι μόνο η κυβέρνηση- αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θέσουν μία σωστή βάση προκειμένου να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.

 

 

Facebook Comments