Η πρόκριση της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League με 6-1 ενώ στο πρώτο ματς είχε χάσει 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν κατέπληξε όλο τον πλανήτη. Στην ελληνική πολιτική σκηνή όμως έκανε τον πρωθυπουργό να τρολλάρει επικά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκείνος με τη σειρά του να του απαντήσει εξίσου καυστικά.

Η αφορμή δόθηκε προχθές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε ερωτήσεις πολιτών στο Facebook και απάντησε στην παρακάτω.

 

Έτσι σήμερα μόλις έχασε η Παρί Σεν Ζερμέν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το παρακάτω tweet

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απήντησε εξίσου καυστικά αμέσως μετά

 

Για την ιστορία, στο «Καμπ Νου» γράφτηκε ένα από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια όπου η Μπαρτσελόνα αν και είχε χάσει με 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ ντε Πρενς, νίκησε με 6-1 (!) στη ρεβάνς και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Μόλις στο 3’ οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Σουάρες, η μπάλα πέρασε τη γραμμή (1-0) και το νερό μπήκε στο αυλάκι… Το Καμπ Νου «έγειρε» αλλά η Παρί δεν άφησε τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν υποψία ευκαιρίας μέχρι το 40’. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Τραπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει μετά το τακουνάκι του Ινιέστα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρζαβά και με το αυτογκόλ έγινε το 2-0 για τους Καταλανούς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι όταν ο Μουνιέ ανέτρεψε τον Νεϊμάρ στη περιοχή και ο Μέσι απ΄πο την άσπρη βούλα έκανε το 3-0 (49’). Η ανατροπή φαινόνταν να έρχεται για τους «μπλαουγκράνα» καθώς με ένα γκολ ακόμη έστελναν το ματς στη παράταση, αλλά εκεί η Παρί αφυπνίστηκε. Στο 52’ σε αντεπίθεση ο Καβάνι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο καμπανάκι των Γάλλων και δέκα λεπτά αργότερα (62’) ο Ουρουγουανός φορ με «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1… Το όνειρο της πρόκρισης για την Μπαρτσελόνα φαινόνταν να διαλύεται καθώς ήθελαν πλέον τρία τέρματα αλλά οι παίχτες του Ενρίκε δεν το έβαλαν κάτω. Στο 88’ ο Νεϊμάρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-1, στο 90’ ο Βραζιλιάνος ευστόχησε σε δεύτερο (αμφισβητούμενο) πέναλτι και το ματς πήρε ξανά φωτιά (5-1). Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σέρχι Ρομπέρτο αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή καθώς διαμόρφωσε το τελικό 6-1 που σφράγισε την μυθική ανατροπή της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.

Κίτρινες: Πικέ, Μπουσκέτς, Λουίς Σουάρες – Ματουϊντί, Ντράξλερ, Καβάνι, Βεράτι

Διαιτητής: Ντενίς Αϊτεκίν

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ράκιτιτς (84΄ Αντρέ Γκόμες), Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια (76΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Ουμτιτί

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Έμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Λούκας (55΄ Ντι Μαρία), Καβάνι, Μουνιέ, Ματουϊντί, Κουρζάβα, Ντράξλερ (75΄ Οριέ), Ραμπιό

Facebook Comments