Η συνεδρίαση της ΕΚΤ συγκέντρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές περίμεναν να ακούσουν τα σχόλια του Mario Draghi για τον πληθωρισμό. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, τόνισε ότι ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά ούτε και αποτελεί απειλή για το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης το οποίο συνεχίζεται απρόσκοπτα. Η χθεσινή ομιλία του Mario Draghi, οδήγησε σε άνοδο το ευρώ και πιθανότατα δεν αποκλείουμε ότι πλέον η αγορά μεσοπρόθεσμα έχει αποτιμήσει και την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Η πορεία της ισοτιμίας, αποτελεί ένα πραγματικά μεγάλο στοίχημα για τους επόμενους μήνες. Η διάθεση για ρίσκο παραμένει ισχυρή και αυτό αποτυπώνεται στην πορεία του χρυσού και του JPY, αλλά και στην παραμονή των μετοχών σε υψηλά επίπεδα.

  • Ο Zhou της PBoC, τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της Κίνας είναι ουδέτερη και ότι υπάρχουν πολλά εργαλεία εφόσον χρειαστεί.

  • Ο Zhou κάλεσε σε αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον τραπεζικό κλάδο.

  • Η Merkel στάθηκε στα λόγια του Draghi ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες.

  • Η May, επανέλαβε ότι θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50, στο τέλος του μήνα.

Ανάλυση αγοράς

GBP/USD – Άνοιγμα: 1,2163 Υψηλό: 1,2194 Χαμηλό: 1,2132 Κλείσιμο: 1,2164

10 03 17 gbpusd

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα προσεγγίζοντας όλο και περισσότερο την κρίσιμη στήριξη στα 1,2000. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε αρνητικά επίπεδα και δείχνουν ότι αναζητούν στήριξη. Αυτό όμως θα επιβεβαιωθεί από την αγορά και για την ώρα δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Ο κίνδυνος για την ισοτιμία παραμένει ιδιαίτερα αυξημένος καθώς η May, σε χθεσινές της δηλώσεις τόνισε ότι στο τέλος Μαρτίου, θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50. Επίσης, άλλες ενδείξεις, δεν επιτρέπουν ακόμα μια ξεκάθαρα ανοδική τοποθέτηση για την ισοτιμία.

Στηρίξεις               Αντιστάσεις

1,2130                    1,2190
1,2100                    1,2250
1,2065                    1,2280
1,2040                    1,2320

Facebook Comments