Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των Διοικητών των Νοσοκομείων, λέει με ανάρτηση του στην σελίδα του στο facebook, ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Ο λόγος όπως αναφέρει είναι πως «η θεωρητική θητεία αυτών εχει λήξει πλέον» ενώ προσθέτει πως οι νέοι Διοικητές «έχουν επιλεγεί αξιοκρατικά».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Περί της απόφασης του ΣτΕ που «δικαιώνει» τους διοικητές υποδιοικητές που απομάκρυναμε το Δεκέμβρη του 2015 απο τα νοσοκομεία

1)η απόφαση δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτελεσμα καθώς η θεωρητική θητεία αυτών εχει λήξει πλέον, άρα δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους (όσων «δικαιώθηκαν» με αυτή την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφασεις)

2) Αυτοι οι διοικητές απομακρύνθηκαν με διαδικασια διπλής αξιολόγησης (βαθμολογία απο διοικητές των ΥΠΕ και προφορική συνέντευξη απο επιτροπή που προβλέπει ο νόμος ) που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού κράτους.  Διατηρησαμε 15 που ειχαν θετική αξιολογηση και ειχαν παράξει έργο.

3) Τα νοσοκομεία μας έχουν νόμιμες διοικήσεις επιλεγμένς αξιοκρατικά (με ανοιχτή διαδικασια με 1500 αιτήσεις ) και οι οποίες συνεχίζουν κανονικά το έργο τους.

ΥΓ: ο καθένας μπορει να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ΣΤΕ και την απόφαση του.  Συνεχίζουμε μεχρι τέλους τον αγώνα για την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας και τη μάχη κατα της διαφθοράς στο χωρο

Αντίδραση απο ΝΔ

Από την πλευρά της η ΝΔ μέσω ανακοίνωσης του αρμόδιου τομεάρχη Βασίλη Οικονόμου κάνει λόγο για «διώξεις που ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης» και προσθέτει πως «η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά».

Αναλυτικά:

«Ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν, άλλη μια φορά, ότι κυβερνούν με καθεστωτικές πρακτικές. Προχωρούν σε διώξεις και ποδοπατούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η απάντηση του κ. Πολάκη στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε μη νόμιμες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για παύση διοικήσεων δημοσίων νοσοκομείων το 2015, δεν αφήνει αμφιβολίες για τις πρακτικές και τις αντιλήψεις τους.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στην ωμή παρέμβαση που διέπραξαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, θέλοντας να χτίσουν ένα κομματικό “παραμάγαζο” και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων σε όσα στελέχη των νοσοκομείων δεν τους ήταν αρεστά.

Παρόλα αυτά, ο κ. Πολάκης επιμένει στις αποφάσεις του και επιτίθεται στο ΣτΕ.Η ανοχή τελείωσε. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Facebook Comments