Περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικανοί – συγκριτικά με τον ισχύοντα νόμο – θα μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη το 2018, με βάση το προτεινόμενο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης (Obamacare), ανέφερε σήμερα σε έκθεση του το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (CBO).

«Η CBO και η Κοινή Επιτροπή Φορολογίας (JCT) εκτιμά ότι το 2018 επιπλέον 14 εκατομμύρια πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι με την εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου, συγκριτικά με την ισχύουσα νομοθεσία», τονίζει η έκθεση.

«Το 2026, η εκτίμηση είναι ότι 52 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ανασφάλιστοι, συγκριτικά με τους 28 εκατομμύρια που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη φέτος με βάση την ισχύουσα νομοθεσία», υπογραμμίζεται.

Αλλά το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στο Κογκρέσο θα μειώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 337 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας της μείωσης των κυβερνητικών επιδοτήσεων για την υγεία, επισήμανε η CBO.

Facebook Comments