Η Βιέννη, πρωτεύουσα της Αυστρίας, καταλαμβάνει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στον ετήσια κατάταξη της εταιρείας συμβούλων Mercer για τις πόλεις που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Την πρώτη πεντάδα των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής συμπληρώνουν η Ζυρίχη, το Όκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ.

Πόλεις όπως το Λονδίνο, το Τόκιο, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη δεν συμπεριλαμβάνονται καν στις 30 καλύτερες πόλεις, μένοντας πίσω από τις περισσότερες μεγάλες γερμανικές, σκανδιναβικές, καναδικές και αυστραλιανές πόλεις.

Η Σιγκαπούρη έρχεται πρώτη στις πόλεις της Ασίας καταλαμβάνοντας την 25η θέση, ενώ το Σαν Φρανσίσκο κατέχει την 29η θέση καταλαμβάνοντας την πρωτιά μεταξύ των πόλεων των ΗΠΑ. Στην Αφρική η καλύτερη πόλη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στην 87η θέση.

Η Βαγδάτη παραμένει στην τελευταία θέση στον κατάλογο, ενώ η Δαμασκός βρίσκεται στην έβδομη από το τέλος θέση.

Η έρευνα μεταξύ των 231 συνολικά πόλεων βοηθά εταιρείες και οργανισμούς να υπολογίσουν αμοιβές και επιδόματα δυσκολίας διαβίωσης για διεθνή στελέχη. Η εταιρεία κάνει χρήση κριτηρίων όπως πολιτική σταθερότητα, η περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η αναψυχή και τα μεταφορικά μέσα. Η φετινή έρευνα διεξήχθη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2016.

Facebook Comments