«Είναι αποδεδειγμένο ότι η εργασία της συζύγου μου ήταν πραγματική και όχι πλασματική», είπε ο Φρανσουά Φιγιόν, πάλαι ποτέ φαβορί για τη γαλλική προεδρία, κατά τη χθεσινή ακρόασή του από τους ανακριτές.

Όπως έγινε γνωστό, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, αλλά διάβασε ένα κείμενο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη «Λε Φιγκαρό».

«Αποφασίσατε να με καλέσετε με βιασύνη, για γεγονότα που χρονολογούνται εδώ και μια 20ετία. Είναι σε γνώση σας ότι αφιερώνω τις μέρες μου στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν σε 40 μέρες. Σέβομαι το δικαστικό θεσμό και το έργο που σας έχει αναθέσει ο νόμος. Περιμένω να έχω την ίδια αντιμετώπιση που έχουν όλοι οι πολίτες στη χώρα μας, χωρίς βιασύνη και με μόνο μέλημα την απόδοση δικαιοσύνης με πλήρη αμεροληψία», πρόσθεσε.

Αφού πλέον ο Φιγιόν είναι επισήμως «υπό δικαστική έρευνα», οι δικηγόροι του μπορούν πια να μελετήσουν τον φάκελο που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές.

Επί της ουσίας ξεκινάει ένας δικαστικός αγώνας που μπορεί να διαρκέσει μήνες, πριν γίνει η οποιαδήποτε παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο.

Οι τρεις ανεξάρτητοι ανακριτές που έχουν πλέον αναλάβει το θέμα, θα πρέπει να ακούσουν τους πάντες εξ αρχής, να εξετάσουν μάρτυρες κατ αντιπαράσταση ή να καλέσουν νέους μάρτυρες, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία αμφισβητώντας ορισμένα σημεία του κατηγορητηρίου.

Facebook Comments