Η σημερινή τηλεμαχία μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Δημήτρη Τζανακόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια διεξήχθη με αφορμή ένα χθεσινό του διάλογο στο Twitter μετά τις δηλώσεις του Δ. Τζανακόπουλου («Για πρώτη φορά κλείνει αξιολόγηση χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα»). Τότε ο Β. Κικίλιας του απάντησε τρολλάροντας: «Και μετά έχει σειρά το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και γιατί όχι το σκίσιμο του Μνημονίου». Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του απάντησε γράφοντάς του: « Κύριε Κικίλια, ευφάνταστα τα tweets σας. Τι λέτε όμως για μια τηλεοπτική συζήτηση; Θεωρώ πως ένας ζωντανός διάλογος θα ήταν πιο παραγωγικός.». Ο Β. Κικίλιας συμφώνησε σήμερα το πρωί με τον Δ. Τζανακόπουλος να ανακοινώνει τη σημερινή τηλεμαχία και τον Β. Κικίλια να λέει στο Twitter: «Ο κόσμος υποφέρει και ο κ. Τζανακόπουλος ξεχειλίζει από αλαζονεία. Τα υπόλοιπα απόψε στο Αντέννα». 

Όσα ειπώθηκαν στο «Debate» των εκπρόσωπων

Ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον Β. Κικίλια για «προσπάθεια επικοινωνιακής παραχάραξης της πραγματικότητας» με τον δεύτερο να το χαρακτηρίζει ως «επίσημο ψεύτη της κυβέρνησης». Επίσης, εξ αρχής του είπε ότι προσπάθησε να διαστρεβλώσει μέσω Twitter τα λεγόμενα της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι στις 20 Φεβρουαρίου τέθηκαν επί της αρχής οι βασικοί άξονες για την επίτευξη μίας συμφωνίας επαλαναμβάνοντας ότι η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων θα είναι μηδενική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε για τα μέτρα 2% ότι αυτό που συμφωνήθηκε είναι μία αλλαγή στο δημοσιονομικό μίγμα. Συγκεκριμένα είπε: «2% θα είναι οι επιβαρύνσεις και θα υπάρξει 2% ελαφρύνσεων. Αυτή είναι η λογική της συμφωνίας». Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι πόνταρε στην καταστροφή και βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο σημειώνοντας ότι είναι ευσεβής πόθος της το τέταρτο μνημόνιο. Στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ επεσήμανε ότι «μαθήματα ηθικής από ανθρώπους που είναι μέχρι τον λαιμό στα σκάνδαλα δεν δεχόμαστε» και τόνισε ότι «δεν θα κατηγορήσετε εσείς εμάς για μεγάλη ζωή».

Ο Β. Κικίλιας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση μιλάει για συμφωνία χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση και ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου περιλαμβάνει μέτρα 2% του ΑΕΠ, μέτρα ή 3,6 δισ. Επιπλέον, ο πρώην υπουργός είχε μαζί του σε φωτοτυπίες παλαιότερες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κλείσιμο της αξιολόγησης των Ιανουάριο δίχως άλλα μέτρα («Δεν δέχομαι ένας νέος πολιτικός να λέει ψέματα στους πολίτες της χώρας»). Καταλόγισε στα στελέχη της κυβέρνησης ότι ενδιαφέρονται για «τη μεγάλη ζωή και τη καρέκλα». Και συνέχισε λέγοντας ότι «Η μεγάλη ζωή είναι όταν καίγονται τα τρόλεϊ κι εσείς κάνετε ταξιδάκια ανά την υφήλιο με τζετ». Επίσης, απευθυνόμενος στον Δ. Τζανακόπουλου του είπε ότι «κατηγορεί τους επόμενους» με τον δεύτερο να του απαντά πως αυτό έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επέμεινε ότι «Θα βγάλουμε την χώρα από τη κρίση γιατί πάση θυσία θα μειώσουμε τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και στα φυσικά πρόσωπα. Θα μειώσουν τις δαπάνες του Κράτους και θα εφαρμόσει πρόγραμμα επενδύσεων εμπροσθοβαρές» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το μοναδικό του μέλημα είναι πώς θα βολέψει τους δικούς του. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς τα δύο χρόνια. Στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλεια και την Οικονομία (…) κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το 2017 είμαστε καλύτερα από το 2014». «Τόσες πολλές κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το Μαξίμου δεν έχουν υπάρξει ποτέ» προσέθεσε και υπογράμμισε ότι «η πραγματική οικονομία στενάζει, το τραπεζικό σύστημα αιμορραγεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλους ήταν πολύ πιο επικοινωνιακός με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να διακόπτει αρκετές φορές τόσο τον αντίπαλό του όσο και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. 

Facebook Comments