Ενημέρωση: Με ελληνικά γραμματόσημα, σφραγίδα της “AIR MAIL” των ΕΛ.ΤΑ. και τα στοιχεία του αντιπροέδρου της ΝΔ εστάλη η βόμβα στον Σόιμπλε. Αυτή είναι επίσημη ενημέρωση που έλαβαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι ελληνικές Αρχές από τις γερμανικές. Οι Γερμανοί αξιωματικοί υποστήριξαν πως η επιστολή έφερε ελληνικά γραμματόσημα, σφραγίδα της “Air Mail” των ΕΛ.ΤΑ. Αττικής και στα αγγλικά γραμμένα τα στοιχεία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, το πακέτο με τα εκρηκτικά που εντοπίστηκε έξω από το υπουργείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 10 το πρωί σήμερα Τετάρτη απεστάλη από την ελληνική διεύθυνση.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλέστηκε εκπρόσωπο της αστυνομίας, η πρώτη εξέταση του πακέτου είχε δείξει ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείται για παραγωγή πυροτεχνημάτων και ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Märkische Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη το πρακτορείο DPA, σήμερα σε κεντρικό της θέμα υποστήριξε πως το πακέτο είχε αποσταλεί προς τον Βόλφγκαν Σόιμπλε προσωπικά ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν μία διεύθυνση στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα» και επικαλείται πηγές των επίσημων αρχών.

Οι ελληνικές αρχές, μολαταύτα, περιμένουν επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες γερμανικές για να προβούν στις ανάλογες έρευνες.

Facebook Comments