Ενημέρωση:  Αν και αρχικά έγινε λόγος από τη γαλλική κυβέρνηση για πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης φαίνεται πως οι πυροβολισμοί στο γαλλικό εκπαιδευτικό ίδρυμα αφορούν επεισόδιο μεταξύ δύο μαθητών, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοτική αρχή της πόλης σε σχετική της ανακοίνωση. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση. Σύμφωνα με την την εφημερίδα Nice- Matin, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ κατευθύνεται προς την πόλη Γκρας ενώ αναμένεται και η υπουργός Παιδείας Νατζά Βαλό-Μπελκασέμ. Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικών πηγών, δεν υπάρχει δεύτερος ύποπτος που έχει διαφύγει. Ο 17χρονος που συνελήφθη έφερε βαρύ οπλισμό. Για κάθε εξέλιξη το MarketNews.gr θα σας ενημερώνει. 

Σήμανε συναγερμός στις γαλλικές αρχές όταν άγνωστος άνδρας άρχισε να πυροβολεί σε γαλλικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην πόλη Γκρας. H γαλλική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα μέσω σχετικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα προειδοποιώντας για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

school

Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν τραυματίες και ένας ύποπτος συνελήφθη στο λύκειο Alexis de Tocqueville. Επικαλείται τηλεγράφημα της αστυνομίας και αναφέρει ότι οι τραυματίες είναι δύο, χωρίς να αναφέρεται στο αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή όχι. Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι εκτός της σύλληψης ενός ατόμου, οι αρχές αναζητούν ακόμη έναν που θεωρείται ύποπτος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη ένας 17χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μία καραμπίνα, δύο πιστόλια και δύο χειροβομβίδες, Ο άλλος δράστης φέρεται να έχει διαφύγει. Ο δράστης φέρεται να εισέβαλε μέσα στο σχολείο και να άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Σύμφωνα με το RT και την τηλεόραση BFM, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο διευθυντής του σχολείου.

Οι Αρχές της περιοχής έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους για λόγους ασφαλείας και το υπουργείο Εσωτερικών ζητά να συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές. Όλα τα σχολεία της πόλης έκλεισαν. 

Ο δήμαρχος σε ανακοίνωσή του πριν λίγα λεπτά αναφέρθηκε σε περιστατικό μεταξύ δύο μαθητών και όχι σε τρομοκρατική ενέργεια. H αστυνομία πάλι λέει ότι είναι νωρίς να γίνει εκτίμηση για το αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή όχι.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται λίγη ώρα μετά την μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

 

Facebook Comments