O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble χαρακτήρισε ανοικτές και εποικοδομητικές τις συνομιλίες που είχε σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Όπως είπε, συμφώνησαν να συνεργαστούν στο πλαίσιο των διεθνών διεργασιών, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί η διαδικασία της σταθεροποίησης των χρηματοπιστωτικών αγορών. Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, “είχαμε μία πολύ ανοικτή και δίκαιη συζήτηση για το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα”.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin επιβεβαίωσε την ισχυρή συνεργασία ΗΠΑ – Γερμανίας, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό οι χώρες να μην χειραγωγούν τα νομίσματά τους, προσθέτοντας ότι το ισχυρό δολάριο δημιουργεί κάποια βραχυπρόθεσμα προβλήματα.

Όπως είπε, με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ συζήτησαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιβολής φόρων στις εισαγωγές των ΗΠΑ και παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για ένα ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να μπουν σε έναν εμπορικό πόλεμο.

“Ο πρόεδρος Trump θέλει να εξασφαλίσει ότι οι εμπορικές σχέσεις είναι αμοιβαίες και δίκαιες” είπε ο Steven Mnuchin, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι μία από τις πιο ανοικτές αγορές του κόσμου. Ακόμη τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εστιάζει στην δημιουργία ανάπτυξης, που είναι καλή για τις ΗΠΑ και τον κόσμο.

Facebook Comments