Οι αγορές προσπαθούν να “χωνέψουν” την αύξηση των διακυμάνσεων η οποία προήλθε από τις σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις των τελευταίων 10 ημερών. Οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν ποια θα είναι η πορεία της αμερικανικής οικονομίας στους επόμενους μήνες, αλλά και ποιο μονοπάτι νομισματικής πολιτικής θα ακολουθήσουν οι τέσσερις μεγάλες κεντρικές τράπεζες: ΕΚΤ, Fed, BOE και BoJ. Η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί στις αγορές θέλει τις εκτιμήσεις των αναλυτών να είναι αρκετά χαμηλότερες από τις εξελίξεις που θα ξεδιπλωθούν στους επόμενους μήνες και θα έχουν να κάνουν με μια γρηγορότερη άνοδο του πληθωρισμού και με καλύτερα στοιχεία για τις οικονομίες.

  • Σύμφωνα με τον Nowotny, η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της Fed, εννοώντας ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια χωρίς να σταματήσει το QE.

  • Σύμφωνα με τη ΒΟΕ, η χαμηλή αύξηση της μισθοδοσίας, οφείλεται στην αβεβαότητα για το Brexit. Ο πληθωρισμός αυξάνεται με έντονο ρυθμό.

  • Σύμφωνα με τα futures, οι αγορές πλέον αποτιμούν μια αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ το Δεκέμβριο, με πιθανότητα 80% από 60% την περασμένη εβδομάδα.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.218 Υψηλό: 1.233 Χαμηλό: 1.217 Κλείσιμο: 1.226

17 03 17 gold

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο χρυσός πραγματοποίησε μια σημαντική ανοδική κίνηση, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδυνάμωση του USD μετά από την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια. Η άνοδος έφερε δοκιμασία του ΚΜΟ 200 ημερών με τις τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. να είναι θετικές και να στηρίζουν μια συνέχεια της ανοδικής κίνησης. Η πορεία του δολαρίου θα είναι αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες κινήσεις στο χρυσό, ωστόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει αυξημένο. Θεωρούμε ότι ο χρυσός, στις επόμενες συνεδριάσεις, θα κινηθεί προς την αντίσταση στα $1.263.

Στηρίξεις Αντιστάσεις

1.219 1.233
1.210 1.243
1.200 1.260
1.190 1.272

Facebook Comments