Η ιστορία της εξωτικής Χαλιμάς εξάπτει πάντα την φαντασία των παιδιών. Κι όχι μόνον. Η ευφυής χανούμισσα για να γλιτώσει τη ζωή της από τον χαλίφη, που εύκολα βαριέται τις εφήμερες ερωτικές του σχέσεις και αποκεφαλίζει τις εφήμερες ερωτικές του συντρόφους, αποφασίζει να τον κατακτήσει όχι με τα σωματικά της κάλλη αλλά με την ικανότητα της στην αφήγηση σαγηνευτικών μύθων, που ερεθίζουν τον ισχυρό άνδρα περισσότερο από τις σεξουαλικές της χάρες. Κάθε νύχτα, αντί να του προσφέρει το κορμί της, του προσφέρει μια συγκλονιστική ιστορία, που τον εξάπτει. Και τον κάνει να ανυπομονεί μέχρι την επόμενη νύχτα, που θα του διηγηθεί το επόμενο παραμύθι. Κι έτσι κερδίζει χρόνο, κάθε μέρα, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα τον κατακτήσει  κι έτσι θα σώσει την ζωή της οριστικά. Με τον τρόπο αυτό περνούν 1000+1 νύχτες παραμυθιών. Και στο τέλος η Χαλιμά κατακτά τον χαλίφη και κερδίζει και την εύνοια του και τη ζωή της.

Αυτή η ιστορία εμπνέει, νομίζω, και τον Αλέξη. Ως σύγχρονη Χαλιμά διηγείται κάθε μέρα κι ένα παραμύθι στον ελληνικό λαό, που ανυπομονεί να δει θετικές αλλαγές στην ζωή του από τις κυβερνητικές επιλογές και δεν βλέπει. Ελπίζει ότι με τα παραμύθια, θα κερδίσει χρόνο στην εξουσία και θα διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις κι επιπτώσεις από την ανικανότητα του κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων. Αυτό που μετράει για τον πρωθυπουργό μας είναι να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία, να μην υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει πρόωρα. Και για να το πετύχει αυτό επειδή δεν μπορεί να το κάνει με τα (ανύπαρκτα) κυβερνητικά του κατορθώματα, καταφεύγει ως σύγχρονη Χαλιμά στα παραμύθια. Μπορεί ακόμα να μην έχει φτάσει στις 1000+1 Νύχτες (και Μέρες), αλλά τις πλησιάζει. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό τον καιρό συμπληρώνονται 26 μήνες στην εξουσία για τον κ. Τσίπρα και τους συντρόφους του. Περισσότερες από 700 μέρες και νύχτες κυβερνητικών παραμυθιών.

Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μάταια προσπαθεί να σαγηνεύσει τον ελληνικό λαό με τους μύθους της. Όμως αντίθετα με την Χαλιμά, οι Έλληνες δεν υποκύπτουν πλέον στη γοητεία των συριζαίϊκων μύθων. Κυρίως διότι την κυβερνητική αποτυχία κι ανικανότητα την πληρώνουν πολύ ακριβά. Την νιώθουν στην συνεχή υποβάθμιση της καθημερινότητας τους, της ζωής τους, στην φτώχεια, στην αβεβαιότητα, στην εξαθλίωση, που κυριαρχούν. Όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα των τελευταίων μηνών. Η γοητεία των μύθων του Αλέξη ήταν αρκετά έντονη κι ισχυρή τους πρώτους μήνες όταν υποσχόταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κι όταν έσκιζε μνημόνια, βαρούσε τους ζουρνάδες και…»χόρευαν οι αγορές», έδινε ψηλά αφορολόγητα, βασικό μισθό στα 751 ευρώ, 13η σύνταξη κοκ. Καθώς όμως ο χρόνος περνά κι η κατάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται, τόσο περισσότερο ο κόσμος κατανοεί ότι το παραμύθι δεν αρκεί για να γεμίσει το στομάχι του, να προστατεύσει την οικογένεια του και να του δώσει προοπτικές για το μέλλον.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος, που τον πιστεύει, η θέλει να τον πιστέψει. Βλέπετε ισχύει αυτό που έλεγε ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, ο διαβόητος υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ, «όσο πιο τερατώδες είναι το ψέμα, τόσο πιθανότερο είναι να το πιστέψει ο λαουτζίκος». Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα, που επί χρόνια τώρα έχει πείσει κάποιους δυστυχούντες, απελπισμένους και μικρόνοες Έλληνες ότι διαθέτει δήθεν 600 δις δολάρια, δηλαδή ότι έχει περιουσία δέκα φορές μεγαλύτερη από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Από ανύπαρκτες δραστηριότητες. Το μέγεθος της απάτης του Σώρρα είναι ευθέως ανάλογο της βλακείας αυτών, που τον πιστεύουν. Αλλά είπαμε το παραμύθι είναι πάντα θελτικό σε πολλούς. Αλλά όχι σε όλους. Όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ. Αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα». Κι αυτό είναι το μειονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την Χαλιμά. Εκείνη έπρεπε να πείσει με τα παραμύθια της και να γοητεύσει μόνον έναν άνδρα. Ο Αλέξης κι οι συριζαίοι σύντροφοι του πρέπει να πείσουν έναν ολόκληρο λαό. Κι αυτό είναι αδύνατον, ακόμα και για τον κορυφαίο παραμυθά. Πόσο μάλλον για τον σύντροφο πρωθυπουργό, που πλέον δεν τον σώζουν εξαγγελίες για κατασκευή γηπέδων η για…»αντίμετρα», που είναι και θα παραμείνουν μαγική εικόνα!

Facebook Comments