Τα νέα από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed τόνωσαν την αισιοδοξία των  επενδυτών, ενώ και οι εξελίξεις από την πλευρά της Apple βοήθησαν τους αμερικανικούς δείκτες να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στη Wall, κλείνοντας θετικά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Ο Dow σημείωσε άνοδο 0,20% στις 15.451 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,38% στις 3.684 μονάδες ενώ και ο  S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 1.694 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρτ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει διαθέσιμα κάποια στοιχεία θα την κάνουν να «πατήσει φρένο» στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, μέσω του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, ύψους 85 δισ. δολαρίων μηνιαίως.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% για τον Ιούλιο.  Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση μεταξύ 0,1 – 0,8%.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων για τον Ιούνιο ανέρχεται σε 0,6%, από 0,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Εάν αφαιρεθεί από τα στοιχεία Ιουλίου η πτώση 1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,5%.

Οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν τον Ιούλιο για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε μηνών, ωστόσο η αύξηση οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο κόστος των καυσίμων, σημάδι πως οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν σε ελεγχόμενα επίπεδα.

 

Facebook Comments