Απέσυρε την ταινία «Ετερος εγώ» από τις κινηματογραφικές αίθουσες ο σκηνοθέτης της Σωτήρης Τσαφούλιας, λόγω της ομοιότητάς της με την πρόσφατη υπόθεση της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Κηφισιά.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, που είναι και σεναριογράφος της ταινίας, κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και προς διευκόλυνση των ερευνών της αστυνομίας.

Στην Αθήνα του 2015, ένας καθηγητής Εγκληματολογίας, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει πέντε φόνους.
Συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στις πέντε αυτές δολοφονίες είναι αρχαία ρητά του Πυθαγόρα, τα οποία αφήνονται στον τόπο του εγκλήματος.

Παρότι εκ πρώτης όψεως το σενάριο της ταινίας δεν έχει καμία ομοιότητα με τον «μανιακό» δολοφόνο των οδηγών ταξί, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να αποσύρει από τους κινηματογράφους την ταινία λόγω μιας ερώτησης που έλαβε από κάποιο μέλος του κοινού σε προβολή στις 7/2/2017.

Αποσύρεται η ταινία «Ετερος εγώ» λόγω του μανιακού δολοφόνου του οδηγού ταξί της Κηφισιάς

«Την προηγούμενη εβδομάδα, θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα, στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, μετά την προβολή της ταινίας» αναφέρει η ανακοίνωση του σκηνοθέτη.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η αστυνομία του ζήτησε το υλικό από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα.
«Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με το δράστη της Κηφισιάς -άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ- αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες» εξηγεί ο κ. Τσαφούλιας

Στο «Ετερος εγώ» συμμετέχουν ο δημοφιλής Γάλλος ηθοποιός Φρανσουά Κλουζέ (Οι Άθικτοι, καθώς και ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Μάνος Βακούσης και η Ιωάννα Κολλιοπούλου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του σκηνοθέτη

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στην Κηφισιά. Την προηγούμενη εβδομάδα, θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα, στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, μετά την προβολή της ταινίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ό,τι υλικό υπήρχε από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με το δράστη της Κηφισιάς -άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ- αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο “Έτερος Εγώ”, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ό,τι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας».
 

Facebook Comments