Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν στο “κόκκινα” με εξαίρεση το Nasdaq ενώ την ίδια πορεία ακολούθησαν και οι ασιατικοί δείκτες, με τα κρατικά ομόλογα να κινούνται υψηλότερα. Με τα μακροοικονομικά στοιχεία να είναι ελάχιστα και μικρής σπουδαιότητας, οι αγορές προσπαθούν να αποτιμήσουν την αποτυχία της κυβέρνησης Trump να περάσει ένα νέο νόμο με τον οποίο θα αντικαθιστούσε το Obamacare.

Η αποτυχία αυτή, είχε άμεσες επιπτώσεις στο USD το οποίο αποδυναμώθηκε, ενώ το JPY ενισχύθηκε και οι μετοχές έχασαν έδαφος. Αύξηση σημείωσε και ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, μετά από μακρά παραμονή σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Η πρόσφατη αδυναμία στις τιμές του πετρελαίου δεν έχει επηρεάσει το επενδυτικό συναίσθημα. Οι χώρες του ΟΠΕΚ αλλά και αυτές εκτός ΟΠΕΚ, αναμένεται να αναζητήσουν μια νέα συμφωνία, την ώρα που στην Αμερική, η αύξηση της παραγωγής συνεχίζεται κατακόρυφα, πιέζοντας τις τιμές χαμηλότερα και κυρίως, πιέζοντας τις χώρες του ΟΠΕΚ για μια πιθανή γενναία μείωση της παραγωγής. Η Credit Suisse, εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα κινηθεί υψηλότερα μέχρι και τον Ιούνιο.

Η CS, αλλάζει τη στάση της προς τα ομόλογα των Emerging Markets σε “neutral” καθώς εκτιμά ότι μετά από το ράλι των τελευταίων μηνών, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ρευστοποιήσεις, ιδιαίτερα αν το γενικότερο κλίμα των μετοχών, σημειώσει επιδείνωση.

Facebook Comments