Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τον κλάδο ενέργειας να σημειώνει την καλύτερη απόδοση, ενώ οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν στη σημερινή συνάντηση του Trump με τον οικονομικό του σύμβουλο, στην οποία και θα συζητήσουν για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Η μεταρρύθμιση αυτή, θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική στήριξη στις αγορές μετοχών, ιδιαίτερα στην περίπτωση που υπάρξει έκπληξη προκειμένου ο Trump να δείξει ότι η αποτυχία με το Obamacare ήταν απλά μια άτυχη στιγμή. Στο “κόκκινο” κινήθηκαν και οι περισσότεροι δείκτες στην Ασία με το επενδυτικό συναίσθημα να παραμένει θετικό. Η στερλίνα σημείωσε απώλειες μετά από την υπογραφή του Άρθρου 50.

  • Σημαντικές ομιλίες από τους Mersch και Liikanen της ΕΚΤ αλλά και από τους Mester, Kaplan, Dudley και Williams, της Fed.

  • Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις γαλλικές εκλογές, δείχνουν τον Macron στο 63% και τη Le Pen στο 37%, στο δεύτερο γύρο.

  • Κέρδη για το πετρέλαιο που πλησιάζει και πάλι τα $50.

  • Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, στη συνάντηση με τον Ιρανό απεσταλμένο, δε συζητήθηκε η πιθανότητα επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.

  • Δήλωση-έκπληξη από τον Rosengren της Fed, ο οποίος θεωρεί ότι 4 αυξήσεις επιτοκίων για το 2017, είναι κατάλληλες.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0811 Υψηλό: 1,0825 Χαμηλό: 1,0738 Κλείσιμο: 1,0764

30 03 17 eurusd

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία συνεχίζει πτωτικά, με τις απώλειες από τα πρόσφατα υψηλά να είναι σημαντικές, αλλά και με τη στήριξη του ΚΜΟ 50 ημερών να μοιάζει ως ένα κρίσιμο επίπεδο. Σε ενδοημερήσιο χρονικό ορίζοντα, παρατηρούμε μια προσπάθεια σταθεροποίησης και δεν αποκλείουμε να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον είτε σε αυτά τα επίπεδα είτε λίγο χαμηλότερα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν ότι το σενάριο μιας νέας ανοδικής κίνησης συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες και θα περιμένουμε περισσότερες ενδείξεις κυρίως κατά τη διάρκεια της αμερικανικής συνεδρίασης.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,0740                 1,0770
1,0715                 1,0800
1,0690                 1,0825
1,0660                 1,0850

Facebook Comments