Το επίμονο τοπικό λίπος είναι δυστυχώς δύσκολο να καταπολεμηθεί, είτε ακολουθείτε αυστηρή δίαιτα είτε συνδυάζετε μαζί και εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής.

«Με την άσκηση μπορείτε να ενεργοποιήσετε έναν αδρανή μεταβολισμό, όμως η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορέσετε εύκολα να μειώσετε τους πόντους στην περιφέρεια και στην κοιλιά», αναφέρει η ιατρική ομάδα του MC Medical Center.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν έντονη φυσική δραστηριότητα και είναι πιστοί σε υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, διατηρούν το βάρος τους πιο εύκολα. Δεν έχουν όμως όλοι αυτή την ευχέρεια χρόνου, ούτε τη δύναμη του χαρακτήρα.

Για ανθρώπους με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, με αγχώδη καθημερινότητα και επιρρεπείς σε διατροφικές ατασθαλίες υπάρχουν κάποιες επιλογές, μεταξύ των οποίων και μια θεραπεία που απομακρύνει το λίπος μέσω του ψύχους:

  • Χειρουργικές επεμβάσεις αδυνατίσματος

Υπάρχουν πολλές χειρουργικές μέθοδοι οι οποίες βοηθούν δραστικά στο να χάσετε βάρος. Οι περισσότερες σχετίζονται με μείωση ή περιορισμό του μεγέθους του στομαχιού, ή περιορίζοντας την γαστρική δίοδο. Κάποιες από αυτές είναι: γαστρικός δακτύλιος, γαστρικό μανίκι, γαστρική παράκαμψη, γαστρική πτύχωση, κ.α. Μετά από το χειρουργείο, οι ασθενείς συνήθως χάνουν το βάρος για 18-34 μήνες. Όταν παρέλθει αυτό το διάστημα, έχει παρατηρηθεί πως τα άτομα κερδίζουν βάρος εκ νέου.

Παρενέργειες και επιπλοκές είναι πιθανές όπως και με οποιοδήποτε τύπο χειρουργείου.  Ναυτία, έμετοι, διάρροια, υπερδρωσία, ζάλη είναι κάποιες από τις απλές παρενέργειες, ενώ σοβαρότερα προβλήματα περιλαμβάνουν φλεγμονή, αιμορραγία και θρομβώσεις στα άκρα.

Οι επεμβάσεις αδυνατίσματος με χειρουργείο είναι κατάλληλες για άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από 40 και πάνω, για όσους έχουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, και για υπέρβαρα άτομα που δεν μπορούν να χάσουν βάρος με άλλο τρόπο.

  • Λιποαναρρόφηση

Αυτή η μέθοδος είναι μια χειρουργική τεχνική με την οποία ο πλαστικός χειρουργός, χάρη σε πολύ μικρά ρύγχη (κάνουλες) που εισάγονται μέσα από πολύ μικρές τομές, και στην αρνητική πίεση που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης, είναι σε θέση να αφαιρέσει λιποκύτταρα από συγκεκριμένα σημεία του σώματος.  

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση είναι άτομα με κανονικό και σταθερό βάρος, ελαστικό δέρμα και μόνο συγκεκριμένες περιοχές με περίσσεια λίπους.

Στην πρώτη επίσκεψη, ο πλαστικός  χειρουργός θα λάβει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, θα διαπιστώσει τα σημεία όπου βρίσκεται η περίσσεια του λίπους και θα αξιολογήσει την ελαστικότητα του δέρματος σας. Ο ιατρός θα προτείνει ποια μέθοδος είναι η πιο κατάλληλη ανάλογα με την ιατρική εκτίμηση του ατόμου. Σε δεύτερο στάδιο, θα προγραμματιστεί η επέμβαση και θα επιλεγεί ο τύπος αναισθησίας.

Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η λιποαναρρόφηση ποικίλλει. Εξαρτάται κυρίως από την έκταση της περιοχής που θα γίνει η λιποαναρρόφηση και την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί.

  • Coolsculpting

Έχοντας πιστοποίηση από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) το 2014, το Coolsculpting είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος χωρίς χειρουργείο που εξαλείφει τα λιποκύτταρα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο, όπου τα κύτταρα λίπους ψύχονται και οδηγούνται σε βιολογικό θάνατο. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το σώμα αποβάλλει τα νεκρά λιποκύτταρα με φυσική διαδικασία. Και κάτι πολύ σημαντικό ακόμα: δεν υπάρχουν παρενέργειες, ούτε απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

 Σύμφωνα με τον FDA, κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει πως το Coolsculpting προκαλεί την πιο ασφαλή και αποτελεσματική λιπόλυση με τη μέθοδο του ψύχους. Η σημαντική μείωση πόντων  στο εσωτερικό των μηρών, στην κοιλιά και στα μπράτσα πολλών ατόμων που έχουν κάνει τη θεραπεία απλώς επιβεβαιώνει την ασφαλή και επιτυχημένη δράση του.

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για άτομα με φυσιολογικό βάρος ή με λίγο παραπάνω κιλά που θέλουν να μειώσουν το λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός τους.

Μάθετε περισσότερα για το Coolsculpting και την λιποαναρρόφηση χωρίς χειρουργείο επικοινωνώντας με την ιατρική ομάδα του MC Medical Center στο 211 1088444 για μια συμβουλευτική συνεδρία και κλινική εκτίμηση χωρίς κόστος.

Facebook Comments