Επιστρέφουν ή δεν επιστρέφουν οι Θεσμοί; Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το EWG στη συνεδρίασή του αποφάσισε «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)». 

Tο EuroWorking Group αποφάσισε «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)» αυτό σημείωναν κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Στο ίδιο πλαίσιο, το Μαξίμου δια πηγών του επιτίθεται και σε ΜΜΕ “που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή” αποφαινόμενο πως “απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους”.

«Τα περί προσυμφώνου Τσακαλώτου – θεσμών και τα περί “μπλόκου” του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας» σχολίαζαν νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι, με αφορμή τις πληροφορίες ότι  το Μαξίμου παρενέβη μπλοκάροντας τη συμφωνία Τσακαλώτου, με στόχο να κερδίσει «κάτι παραπάνω» στα εργασιακά με παρασκηνιακές επαφές σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Εμπόδιο στη χθεσινή συνεδρίαση φαίνεται να ήταν οι περικοπές στις συντάξεις καθώς οι εταίροι και κυρίως το ΔΝΤ, επιθυμούν πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2019, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει είτε μικρότερες μειώσεις, είτε πλήρη κατάργηση σε δύο δόσεις.

H επιστροφή των επικεφαλής στην Αθήνα πρέπει να γίνει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε σε 2-3 ημέρες να επιτευχθεί κατ αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί σε πολιτικό επίπεδο στις 7 Απριλίου στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.

Facebook Comments