Την ώρα που η πολιτική αβεβαιότητα σε Αμερική και Ευρώπη βρίσκεται στο προσκήνιο, οι αναδυόμενες αγορές έχουν κινηθεί ιδιαίτερα επιθετικά. Αυτό επιβεβαιώνει τον κανόνα των επενδύσεων ο οποίος αναφέρει ότι κάποιος δεν θα πρέπει να κοιτάζει για ευκαιρίες εκεί που ακούγεται ο περισσότερος “θόρυβος” αλλά σε διαφορετικό μέρος.

Στην Αμερική, στο προσκήνιο βρίσκεται η ικανότητα της κυβέρνησης να περάσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της υγείας και της φορολογικής μεταρρύθμισης. Στην Ευρώπη, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αβεβαιότητα των γαλλικών και των γερμανικών εκλογών.

Την ίδια ώρα, οι αναδυόμενες αγορές, όπως αυτές αποτιμούνται στο δείκτη MSCI emerging Markets Index, έχουν σημειώσει άνοδο 9% σε τοπικό νόμισμα και 13% σε USD. Επίσης, τα ομόλογα των αναδυόμενων χωρών έχουν σημείωσε άνοδο 7%.

Η άποψη της Neuberger Berman για τους επόμενους 12 μήνες δεν είναι ξεκάθαρη. Ως εκ τούτου, διατηρεί τις χαμηλότερες εκτιμήσεις των τελευταίων 12 μηνών, σχετικά με τη μελλοντική απόδοση των αναδυόμενων αγορών. Ωστόσο, όπως παραδέχεται, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές των αναδυόμενων αγορών, παραμένουν εξαιρετικά θετικές.

Το ράλι των μετοχών που ξεκίνησε την επομένη των αμερικανικών εκλογών αντανακλά την αισιοδοξία των επενδυτών για πολιτικές στήριξης της πραγματικής οικονομίας από την κυβέρνηση Trump. Η άνοδος της παγκόσμιας ανάπτυξης είναι ουσιαστικής σημασίας για τις αναδυόμενες αγορές. Ως εκ τούτου, με τις τιμές σε κάποιες από τις χώρες αυτές να έχουν υποχωρήσει, οι επενδυτές μπορούν να βρουν ακόμα καλύτερα επίπεδα.

Facebook Comments