Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες της εξής σκηνής:

Τραγελαφικός σαλντιμπάγκος με πειραγμένο αυτοκίνητο από το οποίο έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα για να βάλει ηχεία, περνάει χωρίς να σταματήσει από STOP. Ο φίλος οδηγός που οδηγούσε στον κάθετο δρόμο, εμβολίζεται από τον “ουρακοτάγκο” και φρενάρει λίγα μέτρα πιο κάτω, προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ, χωρίς επιτυχία φυσικά καθώς η πολύ δυνατή μουσική που ακόμα ακούγεται από το αυτοκίνητο του καραγκιόζη, του δημιουργεί περισσότερο εκνευρισμό.

Τότε συμβαίνει το απίθανο! Εκεί που θα περίμενε κανείς να πεταχτεί από το αυτοκίνητό του ο “φίλος οδηγός”, κάνει την έκπληξη ο αλλοπρόσαλλος βλάξ, ο οποίος πετάγεται απότομα έξω από το αυτοκίνητο-ηχείο και κινείται απειλητικά προς τον “νοικοκυραίο”! Με περίσσιο θράσος, απλώνει το γεμάτο τατουάζ χέρι του, βουτάει από τον ώμο τον φιλήσυχο άνθρωπο και ουρλιάζει: “Πού πας ρε καραγκιόζη; Επειδή έχεις κούρσα μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις;”

Ο “νοικοκυραίος”, αποσβολωμένος καταφέρνει να ψελλίσει: “Μα εσύ έχεις STOP! Εσύ με τράκαρες!”

Κι εκεί ο ουρακοτάγκος βάζει την υπογραφή του: « Κι επειδή έχω STOP πρέπει να με σκοτώσεις;»

Όλο λοιπόν αυτό το σκηνικό , μου το θύμισε σήμερα ο Σκουρλέτης που σε μια πρωινή εκπομπή έπαιζε για άλλη μια φορά το ρόλο του «ουρακοτάγκου».

Ο μονίμως αγέλαστος Συριζαίος υπουργός, ο άνθρωπος που καταστρέφει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που εντοπίζει, επιτέθηκε ξανά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάς σήμερα!

Μιλάει πάλι για τα «40 χρόνια διακυβέρνησης» ξεχνώντας ότι τα προνόμια που «προσπαθεί να περισώσει», τα κοινωνικά κεκτημένα και το μέχρι πρόσφατα υψηλό βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ήταν τα αποτελέσματα της «καταστροφικής 40χρονης διακυβέρνησης»!

Ο Σκουρλέτης είναι ο υπουργός που έδωσε εντολή να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν το πληρώνουν ασχέτως της εισοδηματικής τους κατάστασης. Οι κακοπληρωτές αυξήθηκαν (αφού το ρεύμα δεν θα κοβόταν σε κανέναν) και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ αυξήθηκαν επί Σκουρλέτη κατά 1,2 δις ευρώ! Ταυτόχρονα η χρηματιστηριακή της αξία έχει μειωθεί πάνω από 50%!

Αντίστοιχα λοιπόν με τον υπάνθρωπο του παραδείγματος, ο Σκουρλέτης πετάγεται απ’ την καρέκλα του και με τρομακτικό θράσος επιτίθεται στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης επαναλαμβάνοντας μονότονα την ίδια ασυναρτησία: «Εσείς φταίτε , εσείς κυβερνούσατε τόσα χρόνια!» Ξεχνά όμως ότι η ζημιά που έχει κάνει στη χώρα η ανίκανη παρεούλα του μέσα σε δύο χρόνια είναι μεγαλύτερη από ό,τι έχει κάνει οποιοσδήποτε άλλος σε 40 χρόνια!

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Σκουρλέτης –και ο κάθε Σκουρλέτης- είναι ότι προστατεύοντας τους παχυλούς μισθούς των 22.000 υπαλλήλων της ΔΕΗ και τα προκλητικά προνόμια των συνδικαλιστών της και προσφέροντας ταυτόχρονα λαϊκίστικα συγχωροχάρτια στους κακοπληρωτές (χωρίς εισοδηματικά κριτήρια) , δίνει χώρο στη «γάγγραινα» που κατατρώει τους τελευταίους υγιείς ιστούς της εταιρείας. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο.

Η ΔΕΗ δεν είναι απλά ένας κολοσσός. Είναι η πλέον απαραίτητη υποδομή της χώρας. Αν κλείσει, ή αν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, η 24ωρη παροχή ρεύματος σε όλη την Ελλάδα θα αποτελέσει παρελθόν. Θα καταστεί πολυτέλεια για ελάχιστους. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης θα πάνε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω ενώ ο Τουρισμός θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Προτείνω στον Σκουρλέτη να επισκεφτεί χώρες όπου η 24ωρη ηλεκτροδότηση δεν είναι δεδομένη. Μια από αυτές είναι η Βενεζουέλα, παράδειγμα προς μίμηση για τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Σκουρλέτη  και την παρέα τους…

Εύχομαι κι ελπίζω τα όνειρά τους να μη γίνουν πραγματικότητα…

Facebook Comments