Το «φάντασμα» της Βενεζουέλας πλανάται και πάλι πάνω από το Μαξίμου
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το… φάντασμα της Βενεζουέλας πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το… φάντασμα της Βενεζουέλας πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το… φάντασμα της Βενεζουέλας πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από τις νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου, γύρω από τη «μυστική» πτήση του Νίκου Παππά και του Αρτέμη Αρτεμίου με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ στην Καραϊβική.
Το Μέγαρο Μαξίμου για τέταρτη μέρα εξακολουθεί να σιωπά και να μην απαντάει στα ερωτήματα που έχει θέσει η εφημερίδα, αλλά και να μη δίνει εξηγήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης που έφεραν το θέμα στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «υπόθεση Βενεζουέλα» προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς εκτιμάται ότι η δημοσιοποίηση περισσότερων άγνωστων λεπτομερειών για τις επαφές και τις συζητήσεις που έκανε ο κ. Παππάς με πρόσωπα στη Βενεζουέλα, οι οποίες μάλιστα δεν είχαν ποτέ δημοσιοποιηθεί, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη πολιτική φθορά στην κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί μέσω της… σιωπής να χαμηλώσει τους τόνους και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της πολιτικής συζήτησης.
Ο κ. Παππάς χθες με νέα δήλωσή του, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απέφυγε να δώσει μια ουσιαστική απάντηση, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «ξαναζεσταμένο φαγητό». Επανέλαβε, δε, πως το ταξίδι του στη Βενεζουέλα δεν έχει «απολύτως κανένα μεμπτό», χωρίς ωστόσο να εξηγεί για ποιο λόγο βρέθηκε μέσα στο ιδιωτικό αεροσκάφος «τοξικού» Λιβανέζου επιχειρηματία στην Καραϊβική, συνοδευόμενος μάλιστα από τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο σε διαχείριση offshore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου.
«Βρήκε» τον υπαίτιο…
Μέσω διαρροών σε εφημερίδες, φιλικά προσκείμενες στην κυβέρνηση, το περιβάλλον του κ. Παππά στοχοποιεί πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, χωρίς να τον κατονομάζει, ως υπεύθυνο των διαρροών.
Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, που δημοσιεύονται και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας «αποπέμφθηκε από το αξίωμά του λόγω σοβαρών κατηγοριών».
Ο Ελεύθερος Τύπος είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες που διατυπώνονται εις βάρος του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, είναι συκοφαντικές, καθώς ο εν λόγω διπλωμάτης δεν είχε υποπέσει σε κανένα παράπτωμα και ουδέποτε αποπέμφθηκε από το αξίωμά του.
Ο μοναδικός πρέσβης της Βενεζουέλας, που είχε υποπέσει σε σοβαρότατα παραπτώματα, ήταν ο Φρανκλίν Γκονσάλες, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τεσσάρων γυναικών υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας το 2013, αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκε. Και αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει επιστολή στον Νικολάς Μαδούρο, ζητώντας του να αποσιωπήσει το θέμα, γιατί αν δημοσιοποιούνταν το πρόβλημα από τα «συστημικά μέσα ενημέρωσης», όπως τα χαρακτήρισε, θα έβλαπτε «την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα». Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, επισήμανε στον κ. Μαδούρο ότι οι γυναίκες υπάλληλοι που δέχθηκαν τις σεξουαλικές επιθέσεις του πρέσβη επέδειξαν «πολιτική ωριμότητα» και δεν έλαβαν «μέτρα εντός της Ελλάδος».
Ωστόσο, οι διαρροές από το περιβάλλον του κ. Παππά δεν αναφέρονται σε αυτόν τον πρέσβη. Αναφέρονται σε διπλωμάτη που υπηρέτησε παλαιότερα στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, ο οποίος για χρόνια διατηρούσε στενές επαφές τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τον κ. Παππά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο πρώην πρέσβης είχε φιλοξενήσει παλαιότερα στο σπίτι του στο Καράκας τον κ. Παππά. Ο συγκεκριμένος διπλωμάτης, όμως, τον οποίον συκοφαντεί μέσω διαρροών το περιβάλλον του κ. Παππά, ουδέποτε δημοσιοποίησε τις ιδιωτικές συνομιλίες που είχε εκείνο το διάστημα για ευαίσθητα πολιτικά και άλλα ζητήματα με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Παππά.
Την ίδια στιγμή, μέσω των ίδιων διαρροών στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επαναλαμβάνεται η θέση του περασμένου Οκτωβρίου ότι το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα συνδέεται με τα «ανεκμετάλλευτα αποθέματα πετρελαίου βορείως του ποταμού Ορινόκο»… Ο ισχυρισμός αυτός όμως σε καμία περίπτωση δεν αιτιολογεί τη «μυστική» πτήση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με τον επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος μάλιστα ερευνάται από τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλες σοβαρές υποθέσεις.
Τελικά, ο κ. Παππάς μετέβη στη Βενεζουέλα για ιδιωτική επίσκεψη, ως επικεφαλής κομματικής αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ, ή για να μεσολαβήσει σε κάποια συμφωνία εξόρυξης πετρελαίου από… τον ποταμό Ορινόκο;
Οι… κυβερνητικές πτήσεις του Χαλίλ
Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Μαχέντ Χαλίλ, όπως έχει αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος, πολύ συχνά χρησιμοποιεί στρατιωτικά αεροδρόμια της Βενεζουέλας, από όπου απογειώνονται μόνο στρατιωτικά ή κυβερνητικά αεροσκάφη, για να απογειώνει και τα ιδιωτικά του λίαρ τζετ. Από ένα τέτοιο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Καράκας, τη βάση «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», απογειώθηκε και το ιδιωτικό αεροσκάφος του Χαλίλ, στο οποίο επέβαινε ο Νίκος Παππάς, ο Αρτέμης Αρτεμίου, ο Κώστας Ησυχος και ο κυβερνητικός βουλευτής και στενός συνεργάτης του Μαδούρο, Ερμάν Φερέρ, για να μεταβούν στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας, χρησιμοποιώντας αυτά τα αεροδρόμια, καταφέρνει πολλές από τις πτήσεις του να μην ελέγχονται ούτε κατά την απογείωσή του από τη Βενεζουέλα, αλλά ούτε και στη χώρα προορισμού του, αφού χαρακτηρίζονται… κυβερνητικές πτήσεις της Βενεζουέλας.
Από τις επαφές που είχε ο Νίκος Παππάς στη Βενεζουέλα και στην Καραϊβική με τον Λιβανέζο επιχειρηματία, αλλά και τη σιωπή που εξακολουθεί να διατηρεί το Μαξίμου, προκύπτουν νέα ερωτήματα:
Εχει έρθει στην Ελλάδα ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Μαχέντ Χαλίλ την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αν ναι για ποιο λόγο και με ποιους συναντήθηκε;
Αν πράγματι ήρθε στην Αθήνα, καταγράφηκαν οι επιβάτες της πτήσης του Μαχέντ Χαλίλ ή χαρακτηρίστηκε «κυβερνητική πτήση» και δεν καταγράφηκαν οι επιβάτες;
Facebook Comments