Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων βρέθηκε χθες το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι σήμερα τα αμερικανικά αποθέματα θα σημειώσουν σημαντική πτώση. Το πετρέλαιο έχει περάσει πάνω από τα $51,00 και πλέον φλερτάρει με την επιστροφή στο εύρος $53,50-$55,00. Η άνοδος των τιμών από τα χαμηλά του Μαρτίου έχει φτάσει το 8%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει μείωση των αποθεμάτων, η οποία είναι συνδυασμός της αυξημένης ζήτησης και της μειωμένης παραγωγής λόγω της συμφωνίας του ΟΠΕΚ. Σύμφωνα με αναλυτή της Commerzbank, οι μετοχές των αμερικανικών πετρελαϊκών αξίζει να παρακολουθούνται στενά καθώς έχουν σημειώσει μεγάλες απώλειες και έχουν αποκτήσει ισχυρό value.

Από την άλλη, η UBS θεωρεί ότι η μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ έχει οδηγήσει σε σταδιακή μείωση των αποθεμάτων των χωρών του ΟΟΣΑ και αυτό είναι παράγοντας που οδηγεί τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο David Pursell της Tudor Pickering Holt & Co. βλέπει τις τιμές στα $65 στο τέλος του έτους και στα $75 το 2019. Ο Pursell εκτιμά ότι στους επόμενους δυο μήνες θα υπάρξει σημαντική μείωση των αποθεμάτων, τα οποία θα επιστρέψουν στα επίπεδα του μακροπρόθεσμου μέσου όρου.

Τέλος, ο Pierre Andurand, εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα κινηθεί προς τα $70 προς το τέλος καλοκαιριού λόγω εξελίξεων στη δομή των συμβολαίων.

Facebook Comments