Η περασμένη εβδομάδα ήταν πραγματικά σπουδαία για την Tesla. Η πρωτοπόρος εταιρία στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τη Ford, την εταιρία-έμβλημα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Εκτός από αυτό, χθες η Tesla βρέθηκε μια ανάσα από το να περάσει πάνω και από την κεφαλαιοποίηση ενός άλλου κολοσσού, της General Motors.

Και όλα αυτά όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Tesla θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει πουλώντας μόνο αυτοκίνητα που κινούνταν αποκλειστικά με μπαταρίες. Κι όμως, η Tesla τα κατάφερε παρουσιάζοντας δυο νέα ελκυστικότατα και πολυτελέστατα αυτοκίνητα, έγινε πρωτοπόρος και στον τομέα της πλήρους αυτόνομης οδήγησης, μπήκε στο χώρο των οικιακών μπαταριών τις οποίες και πουλάει μαζικά, αναμένεται να μπει στον κλάδο των ηλιακών εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα δημιούργησε και ένα giga-factory το κόστος του οποίου έφτασε τα $5 δισ.

Όπως τόνισε και ο ίδιος ο Elon Musk, το γεγονός ότι πλέον η Tesla αξίζει περισσότερα από τις παραδοσιακές δυνάμης της αυτοκίνησης, δείχνει το μέλλον το οποίο βλέπουν στην εταιρία οι επενδυτές.

Οι εξελίξεις αυτές και η άνοδος της μετοχής πάνω από 20% σε λιγότερες από 15 συνεδριάσεις, ακολούθησαν τη μεγάλη επένδυση Κινέζων στην εταιρία, οι οποίοι έγιναν μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων.

Facebook Comments