Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε πράξη την απειλή του σχετικά με τη Συρία, μετά την επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, δύο αεροπλανοφόρα εξαπέλυσαν πάνω από 50 πυραύλους με στόχο βάση την συριακή πολεμική αεροπορία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με διάγγελμά του από τη Φλόριντα, όπου βρίσκεται για την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την επίθεση καλώντας όλα τα πολιτισμένα κράτη «να σταθούν στο πλευρό μας προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την αιματοχυσία στη Συρία αλλά και για να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία παντός είδους».

Όπως είπε ο Τραμπ, «την Τρίτη ο δικτάτορας Μπασάρ αλ Ασάντ πραγματοποίησε μια τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων ανθρώπων. Ο Άσαντ έπνιξε αθώους άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Ήταν ένας αργός και βίαιος θάνατος για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και μωρά σφαγιάστηκαν σε αυτή την βαρβαρική επίθεση».

«Σήμερα διέταξα μια στοχευμένη επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία από την οποία έγινε η επίθεση. Είναι προς το ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ να εμποδίσουν και να αποτρέψουν τη διασπορά της χρήσης τέτοιων χημικών όπλων» πρόσθεσε. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της και αγνόησε τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι προηγούμενες προσπάθειες για αλλαγή στη συμπεριφορά του Άσαντ απέτυχαν και απέτυχαν δραματικά. Ως αποτέλεσμα η προσφυγική κρίση συνεχίζει να βαθαίνει και η περιοχή εξακολουθεί να αποσταθεροποιείται απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της» είπε ο Τραμπ.

«Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική παλεύει για την δικαιοσύνη, η ειρήνη και η αρμονία στο τέλος θα επικρατήσουν. Καληνύχτα σας και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και όλο τον κόσμο» έκλεισε το διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Facebook Comments