Είναι σαφές ότι η ΝΔ εισπράττει ένα μέρος της δυσαρέσκειας των πολιτών προς την κυβέρνηση.

Δεν εισπράττει όμως “θετική” ψήφο, μόνο ότι περισσεύει. Ποσοστό “αχταρμάς” κυβέρνησιμότητας και πλειοψηφίας, με λίγο κεντρώους απολιτίκ, σημιτικούς, λίγο βάση ΝΔ και συστημικούς. Αυτή η ελαφρότητα της άμεσης εξουσίας με οποιοδήποτε τρόπο, ίσως αποδειχθεί μπούμερανγκ για τη ΝΔ.

Αυτή η θετική ψήφος λοιπόν, δεξιών κυρίως, συντηρητικών, είναι ορφανή και περιλαμβάνει και καραμανλικούς και την παλιά βάση της ΝΔ και υπολογίζεται σε 10%. Είναι δύσκολη ψήφος και δεν φαίνεται διατεθειμένη η ηγεσία της ΝΔ να ασχοληθεί μαζί της. Είναι όμως ψηφοφόροι μπετόν, αν τους κερδίσεις, δύσκολα τους χάνεις.

Όλοι αυτοί ψάχνουν κάτι νέο, για αυτό και ιδρύονται πολλά νέα (δεξιά κυρίως) κόμματα όπως η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ-Φαήλος Κρανιδιώτης, στο οποίο συμμετέχω κι εγώ. Η σοβαρότητα, η εναλλακτική και οι συντηρητικές, δεξιές αρχές με ένα νέο όραμα, θα τους κερδίσουν στο τέλος.

Όλοι αυτοί, θεωρούν χαμένη την ψήφο τους πλέον στη ΝΔ ή ξέρουν ότι ούτως ή άλλως η ΝΔ θα κυβερνήσει, μπορεί λίγο καλύτερα, αλλά χωρίς ουσία.

ΥΓ. Μην υποτιμάτε την εύκολη πτώση του Τσίπρα, ο οποίος δεν είναι γόνος και δεν έχει βαρίδια και είναι συμπαθής γενικά και παιδί του λαού και επικοινωνιακά θα τα βάλει με την διαπλοκή και θα αρχίσει τις κορδέλες εγκαινίων και ήδη έχει ξεκινήσει τις προσλήψεις.

Facebook Comments