Ως πρόωρος τελικός χαρακτηρίζεται από πολλούς η αναμέτρηση μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι το πιο δυνατό ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λίγκ και έχει εξελιχθεί στο πιο κλασσικό ντέρμπι στα χρονικά του κυπέλου πρωταθλητριών, αφού οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 22 φορές στο παρελθόν με τους Βαυαρούς να έχουν 11 νίκες και τους «Μερένγκες» 9.

Σε νοκ άουτ αγώνες όμως, η ισορροπία είναι απόλυτη: από 9 νίκες και από 5 προκρίσεις η κάθε μια, αφού οι δύο παραπάνω επιτυχίες της Μπάγερν, σημειώθηκαν το 2000 σε όμιλο από τον οποίο προκρίθηκαν αμφότερες και συναντήθηκαν αργότερα στους ημιτελικούς. Μόλις δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες σε τελικό.
Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλα τα παιχνίδια, όπως η αυριανή μεγάλη μονομαχία στο Τορίνο μεταξύ της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα. Ντιμπάλα εναντίον Μέσι. Το μέλλον και το παρόν του ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Χωρίς ασφαλή προγνωστικά είναι και το ματς της Ντόρτμουντ με τη Μονακό, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι το λογικό φαβορί κόντρα στη Λέστερ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της προημιτελικής φάση στο Champions League, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία)

Οι ρεβάνς:

ΤΡΙΤΗ (18/4)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Λέστερ (Αγγλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

ΤΕΤΑΡΤΗ (19/4)
Μονακό (Γαλλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Facebook Comments