Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για της Υγεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η β αξιολόγηση αποτελεί το βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης και απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται και το πολιτικό ψέμα του παρόντος παραγει μια εθνική τραγωδία για το μέλλον.

Τονίζοντας πως οι πολίτες πρέπει να μάθουν ακριβώς τι έχει συμφωνηθεί, σημείωσε πως τα μέτρα που φαίνεται να έχουν συμφωνθεί είναι οδυνηρά για όλους τους Ελληνες και παραβιάζουν κάθε κοκκινη γραμμή της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως η καθυστερηση στη διαπραγματευση είχε και έχει τεράστιο κόστος για την οικονομία, η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας χωρίς να κερδίσει τίποτα χειροπιαστό για χρέος και πρωτογενή πλεονασμάτα.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να μείνει στην εξουσία με κάθε κόστος, πως η μόνη διαπραγμάτευση που επιχειρείται είναι με τις συνιστώστες και τους βαρώνους τους ΣΥΡΙΖΑ.

Επέμεινε πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η ύφεση επέστρεψε και είναι πολύ άσχημα τα μηνυματα από την αγορά για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

«Βουλιαξατε την οικονομία και αντί να ρίξετε σωσίβιο πάτε να πνίξετε τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε κυβέρνηση σε αποδρομή.

Facebook Comments