Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Mail απολογήθηκε και κατέβαλε αποζημίωση στην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μελάνια Τραμπ, για τη μήνυση που είχε δεχτεί σχετικά με δημοσίευμα που αναπαρήγαγε δυσφημιστικές καταγγελίες σε βάρος της.

Η κ. Τραμπ αποδέχθηκε την απολογία της εφημερίδας. Το ποσό της αποζημίωσης δεν έχει γίνει γνωστό. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, κυμαίνεται γύρω στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Πέτρα του σκανδάλου ήταν δισέλιδο δημοσίευμα της 20ής Αυγούστου 2016, με τίτλο «Πικάντικες φωτογραφίες και ανησυχητικά ερωτήματα για το παρελθόν της συζύγου του που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τον Τραμπ».

Αναφερόταν στο παρελθόν της Μελάνια Τραμπ ως μοντέλο, αφήνοντας υπόνοιες ότι «προσέφερε υπηρεσίες πέρα από το απλό μόντελινγκ».

Σε δήλωση που ανέγνωσε σε δικαστήριο του Λονδίνου το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος της εφημερίδας, γίνεται παραδεκτό ότι το δημοσίευμα περιείχε «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς».

Το επίμαχο δημοσίευμα υποστήριζε επίσης «ψευδώς», όπως ομολογεί η «Mail» και σε απολογητική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η μετέπειτα σύζυγός του Μελάνια είχαν συναντηθεί τρία χρόνια νωρίτερα από όσο έχουν δημοσίως πει.

Η εφημερίδα είχε υποστηρίξει ότι η πρώτη συνάντηση του ζεύγους τρία χρόνια μετά είχε «σκηνοθετηθεί» για να χρησιμοποιηθεί ως «τέχνασμα» που θα προξενούσε ενδιαφέρον από το κοινό.

Η κοινά συμφωνημένη δήλωση πρόσθετε ότι οι κατηγορίες προσέβαλαν την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της ενάγουσας.
 

Facebook Comments