Η NAB και το τμήμα ανάλυσης για το Forex, υπογραμμίζουν τέσσερα σημεία με τα οποία επιχειρούν να αιτιολογήσουν τη νέα πτωτική κίνηση του AUD.

1. Οι δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνεδρίαση της RBA στις 4 Απριλίου και σύμφωνα με τις οποίες, η αδυναμία που παρατηρείται στην αγορά εργασίας, κάνει δύσκολο έργο την αύξηση επιτοκίων για το 2017.

2. Η αισθητή επιδείνωση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου και η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης, οδήγησαν σε σημαντικές εκροές κεφαλαίων από το high-beta νόμισμα της Αυστραλίας.

3. Μερικές ενδείξεις για επιβράδυνση των μακροοικονομικών στοιχείων της Κίνας, που θα μπορούσαν να σημαίνουν υποχώρηση των εξαγωγών για την Αυστραλία, οδήγησαν σε αναδιάρθρωση μερικά macro χαρτοφυλάκια.

4. Η τεχνική διάσπαση της στήριξης στα 0,7580 η οποία ενεργοποίησε και νέες επιθετικές πωλήσεις.

Τι θα ακολουθήσει;

Η NAB δε συνιστά στους επενδυτές να υιοθετήσουν μια εξαιρετικά bearish στάση για το νόμισμα αλλά οι στόχοι της για το υπόλοιπο της χρονιάς παραμένουν χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Η NAB εκτιμά ότι το AUDUSD θα κινηθεί στα 0,7500, στα 0,7300 και στα 0,7000 για το Q2, Q3 και Q4, αντίστοιχα.

Facebook Comments