«Άλλαξε χέρια» σήμερα ο ιταλικός σύλλογος, μετά από 31 χρόνια ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραχώρησε το πακέτο των μετοχών των «ροσονέρι» σε ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, ωστόσο, το deal είναι οριστικό και η Μίλαν περνάει στη… νέα εποχή.

Στο διάστημα που ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε την κατοχή του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας του Μιλάνου, οι «ροσονέρι» πανηγύρισαν 8 πρωταθλήματα και 5 ευρωπαϊκούς τίτλους. Νέος ιδιοκτήτης της Μίλαν είναι ο Γιονγκόνγκ Λι, ο οποίος για να πάρει στην κατοχή του το 99.3 του μετοχικού κεφαλαίου δαπάνησε 740 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 250 μπήκαν στις τσέπες… τρίτων, που μεσολάβησαν για να κλείσει η συμφωνία. 


«Κατ΄ αρχήν θέλω να πως ευχαριστώ στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, καθώς να ευχαριστήσω και τους οπαδούς της ομάδας για τη μεγάλη υπομονή που επέδειξαν. Σήμερα ολοκληρώσαμε το πιο βασικό σημείο για την αναγέννηση του συλλόγου, με την πιο ένδοξη ιστορία! Θέλω να υποσχεθώ πως σιγά-σιγά θα επαναφέρουμε την θρυλική Μίλαν στην κορυφή» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου, Γιονγκόνγκ Λι.

Facebook Comments