Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε σήμερα πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί να εξαναγκάσει τη Βρετανία σε ένα “σκληρό Brexit” προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου.

“(Οι Συντηρητικοί) βλέπουν μια ευκαιρία να οδηγήσουν τη Βρετανία προς τα δεξιά, να εξαναγκάσουν ένα σκληρό Brexit και να επιβάλουν βαθύτερες περικοπές (στις δημόσιες δαπάνες). Ας υψώσουμε το ανάστημά μας για τη Σκοτία”, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Στέρτζον, της οποίας το κόμμα επιδιώκει την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο και αντιτίθεται στο Brexit.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως η απόφαση της Μέι για εκλογές δίνει στη Σκωτία την ευκαιρία να ενδυναμώσει τη δημοκρατική της εντολή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την ανεξαρτησία της, υποστήριξε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον.

“Σε ό,τι αφορά τη Σκωτία, αυτή η κίνηση είναι ένας τεράστιος πολιτικός λάθος υπολογισμός από την πρωθυπουργό”, ανέφερε σε ανακοίνωση η Στέρτζον. “Θα δώσει και πάλι στον λαό την ευκαιρία να απορρίψει τη στενή, διχαστική ατζέντα (της συντηρητικής κυβέρνησης) καθώς και να ενδυναμώσει τη δημοκρατική εντολή που ήδη υπάρχει προκειμένου να δοθεί στον λαό της Σκωτίας μια επιλογή για το μέλλον του”, ανέφερε.

Facebook Comments