Σε καλώδια υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ προσέκρουσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, το ελικόπτερο τύπου Huey (UH-1H)  της Αεροπορίας Στρατού, που κατέπεσε, στις 7.50 το πρωί, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το χωριό Σαραντάπορο, στα σύνορα των νομών Λαρίσης και Κοζάνης, 70 με 100 μέτρα από τον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Κοζάνης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, το ελικόπτερο εντοπίστηκε από συνεργεία της ΔΕΗ όταν διαπιστώθηκε ότι είχε υπάρξει βλάβη ηλεκτροδότησης.
 
Η τραυματισμένη αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα διακομίστηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ αυτή την ώρα ανασύρονται οι σοροί των τεσσάρων αξιωματικών.
 

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Νωρίτερα:

Αγνοείται στρατιωτικό ελικόπτερο από τις 8.30 π.μ. με 5 επιβαίνοντες. Είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκι, σταμάτησε στη Λάρισα και από εκεί κατευθυνόταν προς την Κοζάνη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στην περιοχή του Σαρανταπόρου. Παιρνουν μέρος δυνάμεις του Στρατού, άνδρες της ΕΜΑΚ άλλα και τη αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους πέντε επιβαίνοντες οι δυο ήταν ανώτατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και οι άλλοι τρεις μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου.

 

Facebook Comments