Λίγες μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών το δολάριο υποχωρεί έναντι του καλαθιού των σημαντικότερων νομισμάτων, λόγω της ισχυρής απόδοσης του ευρώ.

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στις κάλπες στη Γαλλία, παρά σε οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές εξελίξεις καθώς η Κυριακή αναμένεται να αναδείξει τους δύο διεκδικητές της γαλλικής προεδρίας στον β γύρο τον Μάιο.

Παρά την άνοδο των δεικτών της αναμενόμενης μεταβλητότητας, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,30% στο $1,0748, το ισχυρότερο επίπεδο εδώ και τρεις εβδομάδες.

Ακόμη και με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν στον ακροδεξιό και ακροδεξιό υποψήφιο την ευκαιρία να μπουν στον β γύρο, το ενιαίο νόμισμα έχει κερδίσει 1,3% αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας τις υψηλότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις για το 2017.

Οι traders θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στο πιο αδύναμο τόνο γύρω από το δολάριο, καθώς οι αμφιβολίες γύρω από τη συνεχιζόμενη οικονομική υπεραπόδοση των ΗΠΑ και τις υποσχέσεις της διοίκησης Trump για τη φορολογική μεταρρύθμιση, έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με την Barclays το δολάριο θα ενισχυθεί λίγο περισσότερο στο τέλος του έτους, αλλά υπάρχουν όλο και περισσότερα σημάδια ότι το αμερικάνικο νόμισμα έχει αγγίξει την κορυφή του. Τα στοιχεία έχουν αρχίσει να φαίνονται λίγο πιο ασυνεπή από ό, τι ήταν γύρω από την δύναμη της οικονομίας των ΗΠΑ, και υπάρχει αμφιβολία για το τι θα δούμε στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Facebook Comments