Την καταβολή  της δόσης των €7 δισ. αλλά χωρίς άμμεση συμφωνία με το ΔΝΤ προέβλεψε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

 

Μιλώντας στον “Real fm 97,8” στο ερώτημα αν “βλέπει” να κλείνει η συμφωνία με τους δανειστές, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 22 Μαΐου, απάντησε: “Πιθανότατα να κλείσει τους αμέσως επόμενους μήνες με κάποιες επιφυλάξεις, με κάποιους όρους, αλλά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει απολύτως μετά τις γερμανικές εκλογές”.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με την καταβολή της δόσης, είπε: “Νομίζω ότι η δόση θα καταβληθεί”.
Στην ερώτηση αν προβλέπει ότι χωρίς την επιστροφή του ΔΝΤ θα δοθεί τώρα η δόση στην Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε:

“Σας θυμίζω και μία δήλωση που έκανε ο Ρέγκλινγκ για τα ελληνικά θέματα όπως και άλλη δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Σόιμπλε, ο οποίος με βάση την ειδησεογραφία εισηγήθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο να αντικατασταθεί μελλοντικά το ΔΝΤ από τον ESM”.

Και πρόσθεσε: “Θα πάρουμε τα χρήματα για τον απλό λόγο διότι έχουμε να πληρώσουμε τη δόση. Ναι μεν, ενδεχομένως, η χώρα να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι επιθυμία μας είναι με ίδια μέσα να αποπληρώσουμε, τη δόση και αυτό, υποθέτω, δεν θα το ήθελαν και οι ίδιοι οι δανειστές, διότι θα στερούσε πολύτιμους πόρους από την ελληνική οικονομία, απολύτως απαραίτητους για να προχωρήσει πιο κάτω. Θα ήταν επί ζημία όλων αν αυτό συνέβαινε. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μία πολιτική φόρμουλα”.

Facebook Comments