Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στην Βόρειο Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Football Family Day», την Κυριακή στις 9.45 μ.μ. Ο Αγώνας θα προβληθεί σε δύο γιγαντοοθόνες στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στην Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και συνδιοργανώνεται από την ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα, τη Mediapro και τις ΜΚΟ InterVolve and Open Cultural Center θα παρακολουθήσουν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας «La Liga» κ. Χαβιέρ Τέμπας, ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα και νυν πρεσβευτή της «La Liga» κ. Κάρλες Πουγιόλ και ο πρεσβευτής της Mediapro, κ. Χάουμε Ρόουρες.
Πριν την προβολή της αναμέτρησης θα πραγματοποιηθούν αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που θα ξεκινήσουν στις 5.30 μ.μ.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση και θα συμμετέχουν στα δρώμενα διαμένουν στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, του Πολυκάστρου, του Κιλκίς, της Σόφτεξ, του Καβαλαρίου, του  Δίον καθώς και σε διαμερίσματα στον αστικό ιστό της πόλης.

Οι κ.κ. Μουζάλας, Τέμπας,  Πουγιόλ και Ρόουρες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

Facebook Comments