Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ένας από τους πιο διάσημους και παραγωγικούς σχεδιαστές θα τιμηθεί με το «Τζον Φάρτσιλντ 2017», στην εκδήλωση του περιοδικού Womens Wear Daily, που θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου. Το βραβείο τιμής του WWD φέρει το όνομα του εκδότη του περιοδικού που πέθανε το 2015 και καθιερώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, που αποδόθηκε στον Ραλφ Λόρενς για την προσφορά του στη βιομηχανία της μόδας.

Η τιμητική αναγνώριση για τον Λάγκερφελντ έρχεται τη στιγμή που προετοιμάζει τη νέα του συλλογή για τον οίκο Chanel που θα παρουσιαστεί στο Παρίσι στις 3 Μαΐου κι ενώ έχει συμπληρώσει περισσότερα από 60 χρόνια στον χώρο τη μόδας.

Εξάλλου η σχέση του σχεδιαστή με τον γαλλικό οίκο πολυτελείας κρατάει από τo 1983. Ο Λάγκερφελντ πέρα από σχεδιαστής είναι κι ένα εμπορικό μυαλό που από το 2004 πυροδότησε το λεγόμενο κίνημα «masstige» συνάπτοντας συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία Η&Μ, εμπνέοντας με τον τρόπο αυτό πολλές εταιρείες χαμηλού κόστους για συνεργασίες με διάσημους σχεδιαστές.

Επιπλέον, είναι καταξιωμένος φωτογράφος, ενώ επιμελείται και τις διαφημιστικές καμπάνιες για τις ετικέτες Chanel, Fendi και Karl, καθώς και σε μία σειρά άλλες εταιρείες. Επιμελείται επίσης, πολλά editorial περιοδικών μόδας, ενώ έχει αναλάβει και μία σειρά έργων διακόσμησης εσωτερικών χώρων, μεταξύ των οποίων λόμπι ξενοδοχείων και οικιστικών συγκροτημάτων.

«Δεν έχω κανένα αρχείο. Δεν είμαι άνθρωπος του μουσείου. Ενδιαφέρομαι μόνο γι’ αυτό που κάνω τώρα και για το τι θα κάνω», δήλωσε στο WWD. «Κανείς δεν αξίζει περισσότερο αυτό το βραβείο από τον Καρλ, του οποίου η δημιουργικότητα και η ξεχωριστή προσωπικότητα τον κρατούν στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας της μόδας», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Μάιλς Σόχα.

Facebook Comments