Στο κτηνιατρείο της Παγαγιώτας Τσάγκου στα Λεχαινά Ηλείας, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο ένα μικρό σκυλάκι το οποίο κακοποιούσε και βασάνιζε δημόσια ο ιδιοκτήτης του.

Το άτυχο ζώο εντόπισε χθες το μεσημέρι μια νεαρή κοπέλα η οποία σοκαρισμένη είδε να το σέρνει πίσω από το τρακτέρ του δεμένο με αλυσίδα ο ιδιοκτήτης του, στον δρόμο Νεοχωρίου – Μυρσίνης στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Αμέσως σταμάτησε με το αμάξι της και ζήτησε από τον οδηγό του τρακτέρ να λύσει το άτυχο ζώο το οποίο σφάδαζε από τους πόνους πάνω στην άσφαλτο. Ο οδηγός του τρακτέρ ανέφερε ότι είχε ξεχάσει πάνω στο όχημά του δεμένο το άτυχο ζώο και αφού το έλυσε ανέφερε στην κοπέλα ότι θα επιστρέψει για να το πάρει. Τελικά μετά από 40 λεπτά αναμονής η κοπέλα μετέφερε αιμόφυρτο με το αμάξι της το μικρό σκυλάκι στο κτηνιατρείο της κ. Τσάγκου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι χθες το μεσημέρι και παρά την δημοσιότητα του θέματος η Εισαγγελία της Αμαλιάδας δεν είχε διατάξει ούτε την τυπική έστω προκαταρκτική εξέταση που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις ενώ το ΑΤ Λεχαινών δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον για την υπόθεση.

«Αυτό που συνέβη ντροπιάζει και εκθέτει δυστυχώς την τοπική κοινωνία. Παρότι όλοι γνωρίζουν ότι ο νόμος για την κακοποίηση ενός ζώου είναι πλέον πολύ αυστηρός εντούτοις υπάρχουν ακόμη ασυνείδητοι που συμπεριφέρονται άθλια και βασανίζουν τα ζώα τους. Είμαι σίγουρη ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αύριο πολύ πιθανό θα βασανίζει και τα μέλη της οικογένειάς του…» – ανάφερε οργισμένη στο apokalypseis.com η κ. Τσάγκου.

Facebook Comments