Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η εγγύηση θα παραμείνει στα 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας, είτε υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Ένα μέλος της σύνθεσης είχε την άποψη ότι το ποσό θα μπορούσε να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Γιάννη Νικολάου ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπόρεσε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόνο 50 χιλιάδες ευρώ ενώ είπε ότι «έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά».

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορός του Λεωνίδας Κοτσαλής  μίλησε για “φυσική εξόντωση” του Άκη Τσοχατζοπουλου επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τί λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανούς για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».  

Facebook Comments