Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού σε βάρος του 61 ετών πατέρα της 6χρονης από την Αγία Βαρβάρα άσκησε η Εισαγγελία.

Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να αρνείται πως αφαίρεσε με πρόθεση τη ζωή της κόρης του και να ισχυρίζεται πως το τραγικό περιστατικό οφείλεται το ότι την έσφιξε «λίγο παραπάνω στην αγκαλιά του».

Νωρίτερα:

Νεκρό στην Αγία Βαρβάρα βρέθηκε το 6χρονο κοριτσάκι το οποίο είχε εξαφανιστεί το πρωί στην ίδια περιοχή και για το οποίο είχε εκδοθεί Amber Alert. Η ομολογία του πα-τέρα της 6χρονης Στέλλας που βρέθηκε στραγγαλισμένη σε σακούλα σκουπιδιών σε κάδο απορριμάτων σοκάρει.

«Ήταν η κακιά η ώρα. Ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε συνέχεια. Ζητούσε την μητέρα του, που ήταν στο νοσοκομείο. Πήγα να την ησυχάσω. Δεν σταματούσε. Την ταρακούνησα αλλά συνέχιζε. Την είχα αγκαλιά. Την έπιασα από τον λαιμό και της έκλεισα το στόμα. Τότε ηρέμησε… » φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός, ομολογώντας ουσιαστικά τη δολοφονία της κόρη του, χωρίς αρχικά να μπορεί να δικαιολογήσει τις πράξεις που  ακολούθησαν για να αποκρύψει το έγκλημά του, φέρεται να έχει δηλώσει στην Αστυνομία.

Οι πρώτες ενδείξεις και τα  ευρήματα της αυτοψίας του ιατροδικαστή και των αστυνομικών κάνουν λόγο για στραγγαλισμό ή ασφυκτικό θάνατο, ο οποίος προσδιορίζεται χρονικά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το άψυχο σώμα του άτυχου κοριτσιού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής με τη βοήθεια σκύλων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι της οικογένειας στην Αγ. Βαρβάρα, στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Αιόλου.  

Το κοριτσάκι είχε κινητικά προβλήματα, όμως, σύμφωνα με τον πατέρα, όταν ξύπνησε το πρωί δεν το βρήκε στο κρεβάτι του.

Στη συνέχεια πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο πατέρας δεν δήλωσε αμέσως την εξαφάνιση αλλά συνόδευσε το δίδυμο αδελφάκι της 6χρονης έως το σχολείο και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του κοριτσιού βρισκόταν σε νοσοκομείο για λόγους υγείας και βγήκε άρον άρον μόλις έμαθε για την εξαφάνιση της κόρης της.

Facebook Comments