Τιμητική διάκριση από το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (E.Κ.Π.Α.) έλαβε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν των Δωρητών και Ευεργετών του Ιδρύματος επ’ αφορμή του εορτασμού της 180ης επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας τιμήθηκε για την επί σειρά ετών προσφορά της στο έργο της Σχολής Επιστημών Υγείας και των Τμημάτων της Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής και  Νοσηλευτικής.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον Πρύτανη, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, η Γενική Διευθύντρια της Π.Ε.Φ., κ. Φαίη Κοσμοπούλου, η οποία δήλωσε: “Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για την απονομή της τιμητικής αυτής πλακέτας. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, ως δυναμικός πυλώνας ανάπτυξης και έρευνας με προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και παιδεία, είναι πάντα αρωγός στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Θα συνεχίσει να είναι κοντά στο έργο σας με το οποίο μας κάνετε να νιώθουμε υπερήφανοι”.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο συμπληρώνει φέτος 180 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς στην Εκπαίδευση, την  Έρευνα και την Κοινωνία, αποτελείται σήμερα από 8 Σχολές και 33 Τμήματα, στα οποία διδάσκουν 2.100 μέλη Δ.Ε.Π. και λοιπό διδακτικό προσωπικό, φοιτούν περίπου 40.000 ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές, 11.500 μεταπτυχιακοί φοιτητές σε 136 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ενώ εκπονούν διδακτορική διατριβή περισσότεροι από 14.000 υποψήφιοι.

Facebook Comments