Το ευρώ άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών σήμερα, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 1,10 δολάρια, ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την Κυριακή, ενώ η μείωση των τιμών του πετρελαίου οδήγησε το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Καναδά σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Οι προσδοκίες ότι ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, κερδίζοντας την ακροδεξιά ανθυποψήφιά του Μαρίν Λεπέν έχουν οδηγήσει το ευρώ σε άνοδο περίπου κατά 2,5% τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Το κοινό νόμισμα ανήλθε σε υψηλό εξαμήνου στο 1,0990 δολάριο στην αρχή της σημερινής του διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη καθώς ο Μακρόν διεύρυνε το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις έναντι της Λεπέν, η οποία έχει δηλώσει ότι θα αποσύρει τη χώρα από την ευρωζώνη. Στη συνέχεια, απώλεσε μέρος αυτών των κερδών, σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 0,1% στο 1,0968 δολάριο, καταγράφοντας, ωστόσο, άνοδο 0,8% σε εβδομαδιαία βάση.

Την ίδια ώρα, το δολάριο Καναδά υποχώρησε σε χαμηλό 14 μηνών και το δολάριο Αυστραλίας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.

Facebook Comments