Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας προβλέπεται ότι θα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αποχής μετά τις προεδρικές εκλογές του 1965 σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa, γεγονός που μαρτυρά την απογοήτευση πολλών ψηφοφόρων που δεν καλύπτονται από το δίδυμο Μακρόν – Λε Πεν.

Το ένα τέταρτο των γάλλων ψηφοφόρων δεν θα πάει να ψηφίσει την Κυριακή, πολλοί επειδή είναι απογοητευμένοι που οι αριστεροί υποψήφιοι της προτίμησής τους δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έφτασε σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών το 78%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το 69% των ψηφοφόρων που δεν θα πάει στις κάλπες θα το κάνει διστακτικά αρνούμενο να επιλέξει μεταξύ των δύο φιναλίστ.

Το ένα τρίτο των υποστηρικτών του ηττημένου υποψηφίου της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τέταρτος στον πρώτο γύρο, απάντησε στη δημοσκόπηση ότι διάκειται εξίσου αρνητικά απέναντι στον Μακρόν και στην Λε Πεν.

Σε σχέση με την πειστικότητα των δύο υποψηφίων στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Τετάρτης οι ερωτώμενοι αποφάνθηκαν πως ο Μακρόν υπερείχε, επιβεβαιώνοντας έτσι τη γενική εντύπωση που είχε διαφανεί από προηγούμενες δημοσκοπήσεις αλλά και την εκτίμηση ότι νικητής θα είναι ο Μακρόν.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Πέμπτη σε δείγμα 998 ανθρώπων.

Facebook Comments