Επιχείρηση με κωδικό “Το Hφαίστειο της Εκδίκησης”  προειδοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει η al Qaeda κατά συριακών κυβερνητικών στόχων, ως αντίποινα στην επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η οργάνωση SITE Monitoring Group αργά την Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή της μετά από συνάντηση με οκτώ συριακές ομάδες, παρακλάδι της οργάνωσης ISIL που πρόσκειται στην al Qaeda είπε ότι θα τιμωρήσει την Συρία για τις σφαγές που έχει κάνει μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της φερόμενης επίθεσης με χημικά αέρια σε προάστιο της Δαμασκού την περασμένη εβδομάδα.

“Οι ομάδες που συναντήθηκαν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση Το Ηφαίστειο της Εκδίκησης ως απάντηση στις σφαγές του καθεστώτος κατά των ανθρώπων μας στην Ανατολική Γούτα, με την τελευταία να αποτελεί σφαγή με χημικά όπλα,” ανέφερε η SITE Monitoring επικαλούμενη ανακοίνωση με ημερομηνία 26 Αυγούστου.

“Αποφάσισαν να χτυπήσουν τις βασικές εστίες του καθεστώτος στην κατεχόμενη Δαμασκό, συμπεριλαμβανομένων στόχων ασφαλείας, υποστήριξης και ανεφοδιασμού, κέντρα εκπαίδευσης και υποδομές”, είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ετοιμάζονται για πιθανό στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας, κατηγορώντας τις δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad για την χειρότερη επίθεση με χημικά όπλα μετά το 1988, όταν ανάλογη επιχείρηση είχε κάνει ο τότε Ιρακινός ηγέτης Saddam Hussein κατά χιλιάδων Κούρδων.

Η κυβέρνηση της Συρίας αρνείται τις κατηγορίες και επιρρίπτει ευθύνες στους αντάρτες. Ομάδα επιθεωρητών του ΟΗΕ βρίσκεται στην Συρία για να διεξάγει ελέγχους στις επίμαχες περιοχές.

Facebook Comments